Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ārējie Nr.1

VAKARA ZIŅAS: Bondaram grūti laiki: Visu, ko nopelnīšu, man atņems

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Politiķis Mārtiņš Bondars (46) šobrīd atrodas neapskaužamā situācijā, jo viņa īpašumi un bankas konti ir apķīlāti, turklāt par darbu Rīgas domē viņš saņem tikai minimālo mēnešalgu. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Bondars atklāj, ka tagad viņa atbalsts ir ģimene. Pagaidām politiķim rokas ir sasietas un arī otru darbu nevar meklēt, jo jebkuri ienākumi tiks ieturēti.

Mārtiņa Bondara finansiālās situācijas skaudrais stāsts uzliesmoja medijos pēc tam, kad TV3 ziņu raidījumā plašākai sabiedrībai atklājās fakts, ka Rīgas domes skaļākā opozicionāra īpašumi un bankas konti ir apķīlāti, kā arī tiek ieturēta lielākā daļa no algas Rīgas domē. Spiediens uz deputātu izdarīts, lai no viņa piedzītu 15 000 miljonus eiro par savulaik nodarītajiem zaudējumiem «Latvijas Krājbankai», kad viņš šajā bankā ieņēma valdes locekļa amatu. Šobrīd Bondars par darbu Rīgas domē saņem tikai 430 eiro 1000 eiro vietā. Tādēļ politiķis ir spiests ikdienā knapināties, paļaujoties tikai un vienīgi uz savu ģimenes locekļu atbalstu.

Jāpiemin, ka gadiem ilgi viņš bija savas stiprās un kuplās ģimenes balsts un apgādnieks, kas tagad šo situāciju padara krietni nepatīkamāku. Mārtiņa sievai un gleznotājai Ievai Bondarei (44) ir jāšķiras no bezrūpīgās dzīves un jākļūst par sava vīra stipro plecu, lai parūpētos par saviem bērniem.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv