Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Dzefirelli dēls dēvē seksuālās uzmācības apsūdzības režisoram par ''īstu vendetu''

© AP / Scanpix

Itāliešu kinorežisora Franko Dzefirelli dēls Pipo ceturtdien noliedza apsūdzības seksuālā uzmācībā, kura viņa tēvam izteicis aktieris Džonatons Skeks.

Pipo Dzefirelli ceturtdien paziņoja, ka šīs apsūdzības ir "īsta un raksturīga vendeta", un sacīja, ka tās izteiktas tieši tādā brīdī, kad 94 gadus vecais režisors nespēj aizstāvēties savas veselības pasliktināšanās dēļ.

Skeks žurnālā "People" apgalvoja, ka Dzefirelli viņu mēģinājis pavedināt 1992.gadā, kad viņš 22 gadu vecumā sācis filmēties Dzefirelli režisētajā filmā "Zvirbulis" ("Sparrow").

Aktieris apgalvoja, ka Sicīlijā notikušās filmēšanas laikā Dzefirelli ieguvis viņa istabas atslēgu, iegājis tajā un viņam seksuāli uzmācies gultā.

Šīs apsūdzības ir daļa no neskaitāmām apsūdzībām seksuālā uzmācībā, kas izteiktas Holivudas, mediju nozares, politikas, uzņēmējdarbības un citu jomu pārstāvjiem pēc tam, kad oktobrī vairākas sievietes apsūdzēja seksuālā uzmācībā ASV kino magnātu Hārviju Vainstainu.

Dzefirelli dēls savā paziņojumā sacīja, ka Skeks bija nikns uz režisoru, kad viņš nolēma dublēt šī aktiera balsi minētajā filmā viņa runas grūtību dēļ, un tas esot kļuvis par ieganstu Skeka atriebībai.

Pipo Dzefirelli paziņojumā teikts, ka Skeks pēdējos gados kontaktējies ar režisora ģimeni un decembrī apvaicājies par viņa veselību, bet jau pēc nedēļas žurnāls "People" sācis interesēties par minētajām apsūdzībām.

Dzefirelli sliktas veselības dēļ pēdējā laikā ir maz rādījies sabiedrībā un pagājušajā vasarā neieradās uz viņa mūža darbam veltīta fonda atklāšanu viņa dzimtajā pilsētā Florencē.