Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Latvijas slavenības nelaiž bērnus uz skolu; vai tas ir pareizi?

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Izrādās, ka Latvijā ir pietiekoši daudz slavenu, bagātu un gudru cilvēku, kuri uzskata, ka viņu atvasēm nav jāapmeklē skola un visas zināšanas jāiegūst mājmācības vai tālmācības ceļā. Par to šodien vēsta žurnāls "Privātā dzīve'.

Plaši pazīstamais pāris, kādrezējā modele un Mis Latvija Una Gavare un viņas vīrs Māris Gavars savulaik izlēma nevienu no saviem septiņiem bērniem nesūtīt skolā, bet apmācīt mājās. Šobrīd, kad pāris "ar troksni" šķiras un Una jau gadu dzīvo Spānijā, neviens no bērniem joprojām neiet "normālajā" skolā, lai gan vecākajām atvasēm ir 16, 14, 12, 10 un 7 gadi. "Mājmācība ir ļoti līdzīga izglītības iegūšanai tālmācības skolā. Bērs mācās mājās patstāvīgi," norāda Māris, piebilzdams:

Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

"Lielām ģimenēm mājmācība iemāca savstarpēju komunikāciju. Man tas šķiet daudz svarīgāk par to, ko tieši viņi mācās."

Uz "parasto' skolu ierastā veidā vairs netik sūtīts arī burvju mākslinieku Pecolli dēls Dante (14). "Pagājušajā gadā pabeidzu Mārupes vidusskolas 8. klasi. Šovu dēļ daudz ceļoju un fiziski nespēju apmeklēt skolu, esot Amerikā vai Ķīnā," saka zēns, kurš turpmāk mācīsies tālmācības ceļā.

Tālmācību savas karjeras dēļ ir izvēlējušies arī daiļslidotājas Angelinas Kučvaļskas (18), motosportista Paula Jonasa (20) un tenisista Justa Jakovļeva (18) vecāki.