Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Pedofilijas skandāls Igaunijā! Seksuāli izmantoti vairāki zēni; cietušais dalās ar piedzīvoto

© Reinis Hofmanis, F64 Photo Agency

Kaimiņvalsti Igauniju satricinājis pedofilijas skandāls, kurā par nepilngadīga jaunieša seksuālu izmantošanu apsūdz Justīcijas kanclera padomnieku un vēstures skolotāju. Sašutumu raisījis fakts, ka apsūdzētie joprojām atrodas uz brīvām kājām, ziņo portāls "Kas Jauns".

Igaunijas mediji atklājuši pedofilu tīklu, kura vairāki vīrieši izmantojuši desmitiem nepilngadīgu zēnu, taču apsūdzētie joprojām ir uz brīvām kājām. Vienu no tiem par vainīgu nepilngadīgo seksuālu izmantošanā, pornogrāfisku bērnu video un foto izgatavošanā un uzglabāšanā jau pavasarī atzina Igaunijas Justīcijas kanclera padomnieku, 30 gadus veco Janusu Konsu, kuram piesprieda gadu nosacītu cietumsodu ar tikai pusgadu cietumā. Vīrietis vairāk nekā 10 gadus darbojies bērnu tiesību aizstāvēšanā.
Kāds no vīrieša upuriem atklājis, ka viņš seksuāli izmantots pirms pieciem gadiem, kad zēnam bijuši 13 gadi. Ar varmāku zēns iepazinies interneta vietnē, kur domājis, ka sarakstās ar meiteni.
"Sākumā viņam aizsūtīju savu portretu. Tad viņš sāka pieprasīt, lai aizsūtu arī savu ķermeņa foto, gribēja seksuāla rakstura foto. Teica, ka grib paskatīties uz manu ķermeni, jo tas esot ļoti skaists, grib redzēt, kas man ir zem jostasvietas. Nu, un es aizsūtīju. Domāju, ka sarakstos ar meiteni. Tad arī sarunāju randiņu. Kad viņu ieraudzīju, nobijos. Uzprasīju, kas notiek, kas par murgiem, kāpēc viņš meloja...? Tad viņš aicināja uz mašīnu. Gāju līdzi, jo nebija jau kur aizbēgt. Mēs aizbraucām uz piepilsētas mežu un viņš man pavēlēja izģērbties.

Baidījos, ka viņš mani nogalinās, ja to neizdarīšu. Man bija bail un es nepretojos. Viņš mani fotografēja un seksuāli izmantoja - lika mutē ņemt savu dzimumlocekli. Es to arī izdarīju," pastāsta cietušais.

Varmāka zēnam stāstījis, ka pie viņa bijis arī kāds desmitgadīgs zēns, kuru kailu filmējis. "Nākamajā reizē tikāmies kādā mežā Tartu apkārtnē. Viņš atkal ar telefonu mani fotografēja. Es prasīju - kāpēc viņam tik daudz manu foto? Saņēmu atbildi - tās domātas tikai viņam pašam un nevienam tās nedošot. Tolaik vēl nespēju pateikt, ka negribu, lai mani filmē. Tad viņš novilka bikses... Bet tā bija mūsu pēdējā tikšanās. Vairāk neuzķēros uz viņa makšķeres," izklāsta jaunietis.

Igauņu žurnālistiem izdevies sastaps pašu Konsu, bet viņš atteicies ar viņiem sarunāties. Konsas māte atklāja, ka viņas dēlam nav bijusi salda bērnība - viņu četru gadu vecumā seksuāli izmantojis tēva draugs. Tagad Januss atkal varētu būt nonācis kādas atkarības ietekmē, teic teica viņa māte, ziņo portāls "Kas Jauns".
Avots: jauns.lv