Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Lai uzlabotu savas prasmes, kompāniju vadītāji pievienojas vilku baram

© AFP / Scanpix

Neparasts vadītāja iemaņu uzlabošanas kurss guvis popularitāti Austrijā, kur šie augstus amatus ieņemošie cilvēki nonāk vilku vidū, ziņo AFP.

''Kad viņi laiza jūsu seju, turiet mutes ciet. Viņiem ir ļoti garas mēles,'' kursa vadītājs brīdina dalībniekus, pirms tie bailīgi ieiet iežogotā teritorijā, kur dzīvo vilki.

Izmēros milzīgie vilki ar interesi vēro, kā pie viņiem ienāk cilvēki. ''Esmu nedaudz nobažījies,'' neslēpj viens no dalībniekiem.

Tomēr arī šoreiz viss iet mierīgi. Vadītājs aicina paglaudīt vilkus, tomēr brīdina galvas neaiztikt. Vilki uz to atbild apošņājot kursa dalībniekus.

Viss notiek Vīnes ziemeļos esošajā Vilku izpētes centrā, kur ne tikai pēta vilku un suņu atšķirības, bet arī organizē šādus neparastus kursus.

Kursa mērķis ir ļaut uzņēmējiem un augsta ranga menedžeriem attīstīt savu ''vadītāja klātbūtni'', atraisīt savu ''dzīvniecisko pusi'' un ''komunicēt primitīvā līmenī''.

Šie vilki gan jau kā vilcēni ir raduši būt cilvēku klātbūtnē, tomēr tie tik un tā nav pilnīgi droši kā mājas suns.

Dienu ilgstošais kurss maksā 650 eiro un tā ietvaros ir gan grupu sesijas, kur piedalās tikai cilvēki, gan arī dažāda veida saskarsme un uzdevumu izpilde ar vismaz trīs pieaugušiem vilkiem.

Starp uzdevumiem ir arī maņu stimulēšana, cenšoties to darīt tik ļoti uzmanīgi, kā vilkiem. Tas palīdzot labāk ievērot cilvēku uzvedību.

Šērlija Smita, kura strādā cilvēkresursu sektorā, pirms šī pasākuma baidījusies pat no suņiem, tomēr pārvarējusi bailes un piedzīvojusi ''ļoti īpašu piedzīvojumu'', kura rezultātā atklājusi sevī spēkus, par kuriem pat nenojauta.