Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Vai dzimšanas kartē ir ierakstītas noziedzīgas noslieces?

© Andrejs Strokins/ F64 Photo Agency

Slepkava maniaks, nežēlīgi nogalinājis desmitiem upuru; recidīvists, jau tūlīt pēc iznākšanas no cietuma izdarījis jaunu noziegumu; finanšu afērists, izkrāpis simtiem tūkstošu eiro. Lai gan noziedzīgo izvēli nosaka dažādu sarežģītu apstākļu kopums, nozieguma nospiedums ir saredzams arī zvaigžņu rakstos.

Vai planētas ietekmē liktenīgo slepkavas un upura satikšanos, kā pēc astroloģiskiem parametriem pazīt sērijveida slepkavu, vai dzimšanas kartē ir ierakstītas noziedzīgas noslieces un kuri ir aukstasinīgākie noziedznieki - šos un citus jautājumus kopā ar pieredzējušiem kriminālistiem pēta arī astrologi.

Pilnmēness trakums

Zināmākā (bet vienlaikus arī bieži apšaubīta) ir Mēness fāžu ietekme uz cilvēku noskaņojumu un rīcību.

Tie, kuriem, pildot profesionālos pienākumus (piemēram, policistiem, mediķiem, žurnālistiem), ikdienā nākas sastapt krīzes situācijā nonākušus cilvēkus, par Zemes pavadoņa smalko spēli ar cilvēku prātiem šaubu nav.

«Pilnmēness laikā mainās visu cilvēku pašsajūta, bet īpaši Mēness ietekmē garīgi nelīdzsvarotus cilvēkus,» iesāk sertificēts astrologs Jānis Bēniķis. «Pieaug neapmierinātība un aizkaitinājums. Vislielāko ietekmi pilnmēness atstāj uz cilvēkiem, kuri cieš no depresijas, bipolārajiem traucējumiem, šizofrēnijas. Var parādīties vajāšanas mānija, nepārvaramas bailes, spriedze. Tieši šajā laikā namu apsaimniekotāji mēdz saņemt sūdzības par to, ka kaimiņš caur durvju spraugu pūš dzīvoklī indīgus dūmus, citplanētieši sabojā ūdeni, bet specdienesti caur skursteni noklausās sarunas. Cilvēki ar zemu intelektu nespēj kontrolēt izjūtas, kas viņus aizvien vairāk pārņem savā varā. Pieaugot sasprindzinājumam, viņi var izdarīt noziegumu. Turpretim inteliģents cilvēks saprot, ka viņa psiholoģiskais stāvoklis ir izmanīts, un spēj transformēt negācijas,» uzskata astrologs.

Nekontrolējama enerģētika

Noslieces, kas liecina par tieksmi uz vardarbību, zagšanu vai citiem likumpārkāpumiem, pieredzējis astrologs redz natālajā kartē, stāsta Jānis Bēniķis. Tas gan uzreiz nenozīmē, ka konkrētais cilvēks reāli ir varmāka vai garnadzis. «Jārēķinās gan, ka šo enerģiju klātbūtne cilvēka dzīvē ir klātesoša, taču jautājums, kā viņš šos strāvojumus realizē - konstruktīvi vai destruktīvi. Viens cilvēks dodas uz sporta zāli, cilā svaru stieņus, skrien, brauc ar riteni, cits piedzeras un izkaujas. Daudzus no zagšanas attur intelektuālais briedums un sociālais stāvoklis. Tomēr šī tieksme nekur nepazūd - tā reizumis var izpausties kā sānsoļi, sarunu noklausīšanās, svešas korespondences lasīšana. Daži izdara ekonomiskus noziegumus, nodarbojas ar mahinācijām, izšķērdē uzņēmuma vai valsts finanses. Šādu noslieci veicina aktīva 8. un 12. māja, kā arī kardināla Uguns stihija cilvēka astroloģiskajā kartē,» pieredzē dalās astrologs.

Jānis Bēniķis uzskata: ja astroloģiskajā kartē ir norādes uz noziedzību, vislielākais risks nostāties uz slidenā ceļa ir pusaudžu vecumā, periodā no 12 līdz 17 gadiem. «Cilvēks kā magnēts pievelkas sliktākajam un iet pa mazākās pretestības ceļu.»

Savukārt uz vardarbību provocē negatīvi Marsa un Saturna vai Marsa un Urāna aspekti dienu fonā, kas izraisa strauji progresējošas nekārtības. Šajos brīžos cilvēki var būt nervozāki, uzvilktāki. Viņos pieaug vēlme ar kādu izrēķināties, uzkundzēties, nospiest citus, stāsta astroloģisko sakarību pētnieks. Šo planētu saspēle var radīt grūti kontrolējamu enerģētiku, jo Marss ir fiziskā enerģija, Urāns - ekspansija, bet Saturns - likumu, ierobežojumu simbols. «Marss, ejot pāri Saturnam, noslāpē ierobežojumus un rada agresiju.» Savukārt seksuālo noziegumu skaits var palielināties brīžos, kad Marss ir saistīts ar Veneru.

«Dzimis, lai nogalinātu»

Sērijveida slepkavas astroloģiskā karte būs «spēcīga», taču tā daudz neatšķirsies no izcilas personības, pazīstama politiķa vai sabiedriskā aktīvista kartes, saka Jānis Bēniķis. «Tāpat kā politiķim, viņam būs izteikti dominances aspekti. Intelekts būs izteikts, jo maniaks prot izlocīties, melot, klusēt, atstāt labu iespaidu un ir izmanīgs.» Pētot konkrētu astroloģisko karti, astrologs neredz, ka tā pieder slepkavam, uzskata Jānis Bēniķis. Tikai zinot cilvēka dzīves ceļu, iespējams interpretēt sakarības, kas norāda uz vēlmi valdīt pār masām.

«Dzimis, lai dzīvi pārvērstu ellē» - vēstīja tetovējums uz Amerikas masu slepkavas Ričarda Speka ķermeņa. Tieši šie biedējošie vārdi ļāva ātri atrast un arestēt 24 gadus veco vīrieti, kurš 1966. gada 13. jūlijā Čikāgā izvaroja un nogalināja astoņas topošās medmāsas. Liktenīgās dienas vakarā spēcīgais vīrietis ielauzās kopmītnēs, kur dzīvoja amerikāņu studentes, sasēja meitenes, izvaroja un pēc kārtas nogalināja. Vienīgā medmāsa, kura izdzīvoja, Kora Amurao, bija paslēpusies zem gultas.

Ričarda Speka natālao karti savulaik analizēja astroloģe Edna Roulenda. Astroloģiskās sakarības viņa aprakstīja grāmatā «Noziegumu astroloģija». Edna Roulenda uzskatīja, ka Ričarda Speka personības iekšējā motivācija un psiholoģiskais noskaņojums ir pakļauts negatīvai Neptūna ietekmei. Jauno sieviešu slepkavas dzimšanas brīdī izejošā pozīcijā bija Jaunavas zīme (ASC). «Negatīvo Neptūna ietekmi viņa kartē noteica tas, ka planēta atradās opozīcijā Zivju zīmei, ko tā pārvalda, respektīvi, bija «padzīta»,» rakstīja astroloģe. 24 gadu vecumā progresīvais Jupiters, kas pārvaldīja Speka Saules zīmi, virzījās retrogrādi un nostājās tiešā opozīcijā viņa natālajai Saulei, norādot uz neapturamu vēlmi piepildīt iegribas, mežonīgu kaisli un sadismu. Speka dzimšanas brīdī Jupiters izveidoja kvadrātu ar Mēness mezgliem, kas padarīja viņu par lielībnieku, kuram trūkst sasaistes ar realitāti un pietrūkst spēju kontrolēt un apvaldīt sevi, tolaik skaidroja astroloģe.

Ar zodiaka zīmēm - piesardzīgi

Analizējot ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) arhīvus, amerikāņu pētnieki pamanījuši interesantas astroloģiskās likumsakarības - noziedznieka horoskopa zīmes saistību ar nozieguma raksturu. Jānis Bēniķis uz šādām sakarībām raugās piesardzīgi. Pēc viņa domām, nepietiek ar zodiaka zīmi, lai spriestu par cilvēka nosliecēm - ir jāpēta astroloģisko rādījumu kopums. Tomēr viņš nenoliedz, ka tā dēvētā Saules zīme netiešas norādes var dot.

Savukārt amerikāņu astrologi, kas iepazinās ar FIB datu bāzi, uzskata, ka horoskopa zīme rāda, kāda veida noziegumu cilvēks spētu pastrādāt, bet kādu, visticamāk, neizdarītu. Kaut arī no tālāk rakstītā nekādus vispārīgus secinājumus nevajag izdarīt, tomēr - interesanti.

No trim Uguns stihijas zīmēm Strēlniekā esot vislielākā noziedzības elementu proporcija, uzskata amerikāņi. Turklāt šajā zīmē dzimušos noziedzniekus esot visgrūtāk notvert. Viņi var būt bruņoti. Noteiktos apstākļos ļoti bīstami var būt Lauvas zīmē dzimuši noziedznieki. Auni nereti izmanto šaujamieročus. No Gaisa stihijas zīmēm tieksme uz nozieguma izdarīšanu snauž Svaros. Dvīņi mēdz būt saistīti ar krāpšanu un izspiešanu, bet Ūdensvīru darbības lauciņš ir greizsirdības uzplūdos pastrādāti noziegumi. Zemes zīmju grupā ar kaislīgu temperamentu ir apveltīts Vērsis. Šīs zīmes pārstāvji ir gatavi riskēt un mesties piedzīvojumos. Savukārt Jaunava rūpīgi plāno noziegumu, uz kuru dodas pamatīgi bruņojusies. Mežāži tiek uzskatīti par universāliem noziedzniekiem. No Ūdens zīmēm visbīstamākais noziedznieks ir Vēzis. Zivis un Skorpions ir viegli aizkaitināmas zīmes, kas kritiskā situācijā spēj izdarīt noziegumu.

Pētot noziegumu statistiku, amerikāņi secinājuši, ka arestēto vidū ir daudz Vēža zīmē dzimušo un viņu noziedzīgā darbība ir daudzveidīga. Noziedzīgās pasaules līderim Vēzim seko Vērsis, Strēlnieks, Auns, Mežāzis, Jaunava, Svari, Zivis, Skorpions, Lauva, Ūdensvīrs un Dvīņi.

Psihiski nelīdzsvaroti sērijveida slepkavas nereti dzimuši Vēža zīmē. Vērsis bieži vien nodarbojas ar naudas atmazgāšanu. Zagļi un laupītāji biežāk ir dzimuši Strēlnieka, nevis kādā citā zīmē. Auna zīmē dzimušie ir algoti noziegumu izpildītāji. Mežāži ir saistīti ar organizēto noziedzību, tā uzskata amerikāņi. Viņi ir nežēlīgāki nekā Skorpioni, kuros arī ir noziedzīgas tieksmes. Statika rāda, ka Jaunavas uzlauž seifus, bagātnieku mājokļus. Jaunavu vidū ir ne mazums hakeru. Svari ir korumpēti cilvēki. Zivis piedalās noziegumos, kas saistīti ar narkotikām, un ir mahināciju lietpratēji. To pašu secina arī pašmāju astrologs. Zagļu, krāpnieku un naudas izspiedēju vidū ir ne mazums Dvīņu. Lauvas ir noziedzīgās pasaules līderi, kas mazos noziegumos nav iesaistīti. Skrorpioni ir algoti slepkavas. Ūdensvīri mēdz nodarboties ar valūtas mahinācijām un noziegumu plānošanu. Tā uzskata aizokeāna zvaigžņu pētnieki.

Jānis Bēniķis piemetina: «Policijas arhīvu datu analīze rāda, ka sērijveida slepkavas visbiežāk ir dzimuši novembrī un decembrī Skorpionā un Mežāža zīmē. Būtiskākais, ka viņus atšķir no citiem, ir saspringts, negatīvs Neptūna aspekts ar Sauli, Mēnesi, Veneru un Merkuru.»

Ir astrologi, kas uzskata, ka slepkavu horoskopos izteikti akcentēta tā dēvētā Lilita jeb Melnais Mēness. «Leģenda vēsta, ka Lilita ir čūska Ēdenes dārzā, kas var izpausties kā enerģētiskais vampīrs, atstājot negatīvu ietekmi uz visu astroloģisko karti. Lilita ir «rēgs», hipotētiskais punkts, nevis reāla astroloģiska parādība,» stāsta Jānis Bēniķis. Viņš piekrīt, ka Lilita var veicināt kādas noslieces aktivizēšanos, bet domā, ka spokainās, ar zemapziņu saistītās parādības ietekmi nevajadzētu pārvērtēt. Tā var kalpot tikai kā papildu faktors.

Kāpēc pazūd cilvēki?

Dzirdēts, ka esot dienas, kad vienlaikus pazūd vairāki cilvēki. Pēc tam kādu periodu neviens netiek izsludināts meklēšanā, un tad atkal vairākas personas izgaist kā akā iekritušas. Esot noteiktas dienas, kad cilvēki tiek atrasti sveiki un veseli, bet citkārt pazudušie vairs nav starp dzīvajiem. Piemēram, nesen gandrīz vienlaikus pazuda jauna sieviete, kas no rīta devās uz darbu un neatgriezās mājās, un divi vīrieši, viens no viņiem Vācijā. Visi tika atrasti. Jānis Bēniķis šādus novērojumus un apgalvojumus vērtē skeptiski. Pēc viņa domām, pazušanas iemesli mēdz būt arī banāli - kāds aizgājis pie mīļākās, cits aizbēdzis no parādu piedzinējiem. Gadās, ka cilvēkam kļūst slikti ar sirdi un viņš nonāk slimnīcā. «Vēl viena grupa - cilvēki, kuriem psihiskie traucējumi izpaužas periodiski. Vecuma posmā no 26 līdz 30 gadiem tie var izpausties kardināli un cilvēks var izdarīt trakas lietas,» stāsta astrologs. Līdz ar to nekādus vispārinājumus nevajadzētu izdarīt.

Lielie astroloģiskie procesi noziegumus tiešā veidā neietekmē, jo «noziegums ir pārāk individuāls», sarunas nobeigumā saka astrologs.