Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

Krievijas portālā par dzīvi Rīgā: Nonācu dziļos laukos, kur visi skumst pēc PSRS

© Gints Ivuškāns/f64

Krievijas portāls Who Is Who publicējuši sarunu ar Romānu, kurš no dzimtenes bijis spiests pārcelties uz Latviju.

Kā ziņots publikācijā, pārintepretējot Lenta.ru iepriekš publicēto, Romāns stāsta, ka nekad pat nebūtu pieļāvis domu aizbraukt no Krievijas, tomēr viņa darbavieta - kāda starptautiska firma - viņu uz kādu laiku pārcēla strādāt tieši Latvijā. Krievijas pilsonis mūsu valstij velta visai neglaimojošus vārdus.

"Man likās, ka esmu nonācis kaut kādos dziļos laukos, nonākot tur ar laika mašīnas palīdzību," ilgi par Rīgu smējies Romāns.

Vīrieša versijā par to, kas notiek Latvijā, tiek apgalvots, ka 99% iedzīvotāju runā krievu valodā un dara to ar "lielu prieku".

"Krieviju neieredz tikai politiķi, bet parastie iedzīvotāji PSRS laikus tur siltā atmiņā," apgalvo Romāns.

Jo īpaši krievu šokējis fakts, ka Latvijā nesvin ne 8.martu, ne 23.februāri, bet Jaunajā gadā nav ilgstošu brīvdienu. "Esmu pieradis, ka Krievijā mums ir Jaunā gada brīvdienas, bet tur tādu nav! Visi strādā, itkā nekas nebūtu noticis! Par atpūtu tajā laikā nevarot būt pat ne runas," vīlies bijis Romāns. "Cilvēki neuzdrošinās iebilst, jo priecājas, ka vispār ir nodarbināti."

Rezumējot Latvijā pavadīto laiku, Romāns saka, ka viņam te nav paticis - viss esot pārāk dārgs.

"Dzīve šajā eiropejiskajā valstī man atgādināja vecu kinofilmu kadrus. Liekas, ka laiks apstājies pagājušā gadsimta 90.-ajos - visur apkārt netīrība, nabadzība un izmisums," spriež Krievijā atpakaļ atbraukušais vīrietis. "Cilvēki saprot, ka politiķi viņus apmuļķojuši, tomēr neko darīt vairs nevar - "vilciens aizgājis"!"