Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Latviešu cīkstonis ringā izgājis ISIS slavas dziesmas pavadībā; noliedz, ka ir radikālis

© Ekrānšāviņš

Negaidīts incidents atgadījies jaukto cīņu (MMA) turnīrā Zviedrijā, kur Latvijas pārstāvis ringā izgājis teroristiska grupējuma dziesmas pavadībā, ziņo Västerbottens-Kuriren.

Viss noticis "Battle Of Botnia" turnīrā, kur Edgars Skrīvers no Latvijas ringā devies Islāma valsts džihādistu slavas dziesmas "Salil al-Sawarim" pavadībā.

Tas ticis pieļauts, jo organizatori gluži vienkārši nav zinājuši, kas tā par dziesmu. Kāds no cīņas skatītājiem, kurš saprot arābu valodu, informējis viņus par tās izclesmi.

Gan pirms, gan pēc cīņas, kurā viņš uzvarēja, latvietis esot izslējis rādītājpirkstu, kas musulmaņu kultūrā norāda, ka viņi par dievu atzīst tikai vienu - Allahu.

Par Skrīvera reliģisko piederību liecina arī viņa vizuālais tēls - konkrēti, specefiskā bārdiņa.

Zviedrijas likumsargi izmeklējuši šo incidentu, tomēr nekas plašāk vairs nav zināms.

Aģentūrai LETA sportists noliedzis, ka būtu zinājis par dziesmas izcelsmi: "Pēc cīņas pie manis vērsās organizatori, bet es biju pamatīgi pārsteigts par notikušo. Pirms tam pat prātā neienāca, ka šī dziesma varētu būt kāda islāma radikāļu himna. To iepriekš biju dzirdējis pirms kāda cita cīkstoņa došanās ringā, dziesma man iepatikās un toreiz nolēmu to izmantot. Tā kā organizatori dziesmu apstiprināja, pat iedomāties nevarēju, ka tur kaut kas ir slikts.''

"Mēs visu izrunājām, es izstāstīju, kāda bija situācija, ka tas ir pārpratums, un viss ar to beidzās. Pēc tam, atgriežoties mājās, man bija saruna arī ar Drošības policiju (DP), kurai arī visu izskaidroju un nekādas problēmas nebija," norādīja cīkstonis.

"Man ar to [islāma radikālismu] nav nekāda sakara un es par to nemaz neinteresējos, jo nosodu šādu rīcību. Esmu sportists un savus mērķus es gribu sasniegt sportā. Es neesmu ne pirmais, ne pēdējais sportists, kurš pieņēmis islāma ticību un kļuvis par musulmani. Visi taču zina, ka ir Muhameds Ali, kurš arī savulaik to izdarīja," apgalvo Skrīvers.