Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Futbola asociācija piespriež sankcijas vārtsargam, kurš mača laikā apēda pīrāgu

© Scanpix

Anglijas futbola asociācija (FA) sodīs kādreizējo Anglijas Konferences komandas ''Sutton'' vārtsargu Veinu Šo, kurš aizvadītajā sezonā FA kausa mača laikā apēda pīrāgu.

Veins Šo kļuva slavens pēc tam, kad prestižā Anglijas Futbola asociācijas kausa piektās kārtas spēlē pret titulēto Londonas ''Arsenal'' viņš spēles laikā apēda pīrāgu. Šo pārstāvētā ''Sutton'', kas piedalās Anglijas Konferencē (pēc spēka 5.līga, kur pārsvarā spēlē amatieri) cieta likumsakarīgu zaudējumu 0:2.

Spēles laikā bija vērojams amizants skats, proti, mača izskaņā Šo, atrodoties uz rezervistu soliņa, apēda pīrāgu. Ar to gan nekas nebeidzās, jo, kā izrādās, Lielbritānijas totalizatoru kompānijas bija piedāvājušas 8/1 likmi, ka Šo mielošanos parādīs kamerā.

Vārtsargs pēc tam atzina, ka zinājis par šādu bukmeikeru joku un pats ''joka pēc'' to arī izspēlējis. Šo tādējādi ticis sodīts par totalizatoru tirgus ietekmēšanu un nesportisku uzvedību mača laikā. Futbolists pēc tam pameta ''Sutton'' komandu un piebilda, ka tas bija smieklīgi un viņam tobrīd esot gribējies ēst.