Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

32 gadus vecs vīrietis mēģina izdemolēt policijas aizturēšanas telpu

© facebook.com/Rīgas pašvaldības policija

24.jūnijā neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par kādu agresīvi noskaņotu vīrieti Purvciemā.

Ierodoties notikuma vietā, mediķi paskaidroja, ka agresīvi noskaņotais kungs alkohola reibumā gulējis apstādījumos un viņam vairs nav nepieciešama medicīniskā palīdzība. Arī likumsargu klātbūtnē vīrietis lamājās ar cieņu aizskarošiem izteicieniem. Policisti nolēma personu aizturēt un nogādāt dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,19 promiļu reibumā.

32 gadus vecajam kungam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu un piemērots naudas sods 50 eiro apmērā.

facebook.com/Rīgas pašvaldības policija/att. ilustratīva nozīme

Jāpiebilst, ka pārkāpējs nespēja nomierināties arī pagaidu aizturēšanas telpā. Vīrietis ar rokām un kājām dauzīja restes, pēc tam ar roku mēģināja atvērt aizturēšanas telpas aizbīdni, bet kad tas neizdevās pa restēm uzrāpās līdz griestiem un sabojāja gaismekli. Lai vīrietis nenodarītu kaitējumu sev viņš atkārtoti saslēgts rokudzelžos. Saistībā ar mantas tīšas bojāšanu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuriem aizturētais nodots kriminālprocesa uzsākšanai.