Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS. Ivaram Kalniņam sakāpis galvā! Atsakās dziedāt ar kolēģiem

© F64

Kolēģi esot pikti par aktiera Ivara Kalniņa (68) izlēcieniem, jo viņš atteicies muzicēt kopā ar aktieru ansambli «Mūžīgais unisons», kura sastāvā ir jau no pašiem pirmsākumiem. Tiesa gan, pats Kalniņš šādas runas pilnībā noliedz.

Dailes teātra kādreizējie aktieri Ivars Kalniņš, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš un Varis Vētra muzikālu vienību pirmoreiz izveidoja astoņdesmito gadu sākumā. Astoņdesmito gadu vidū «Mūžīgais unisons» ar koncertiem apbraukāja visu Latviju. Beidzamo gadu laikā tikai retu reizi «Mūžīgais unisons» uzstājies kopā koncertos. Vairāki producenti mēģinājuši sapulcēt kopā grupu, taču nekas no tā nav izdevies. Turklāt kolēģi bijuši izbrīnīti arī par Kalniņa vēlmi pēc liela honorāra, kas, iespējams, par lomām Krievijas filmās un seriālos ir normāls atalgojums, bet pēc Latvijas mēroga pārāk astronomisks.

«Unisonam» bija jāapvienojas arī Kandavā notiekošajā koncertā «Ielūdz Olgas!», taču Kalniņš esot sastrīdējies ar kolēģiem un paziņojis, ka dziedās solo. Ivara Kalniņa kolēģi gan izvairās publiski sevi saukt vārdos, bet ir ļoti pikti par šādu situāciju, nosakot, ka beidzamajā laikā aktieris ir pārāk sazvaigžņojies. Kolēģi nav mierā ar šādu attieksmi, jo grūti sastrādāties, ja kāds kolektīvā sevi izvirza daudz augstāk par pārējiem un grib būt vienīgais līderis, un uzskata, ka tikai viņam vienam pieder pareizais viedoklis. Kalniņš jau pirms kāda laika kolēģiem esot paziņojis, ka nedziedās «Unisona» repertuāru, jo viņam pašam ir savs divu vai triju stundu garš repertuārs. Tādēļ kolēģu starpā bieži vien spalvas gājušas pa gaisu!

»Vakara Ziņas« vērsās arī pie Kalniņa kunga, lai noskaidrotu, kā viņš komentēs izskanējušās runas: «Es nezinu, kur jūs dzirdējāt baumas par to, ka esmu sastrīdējies ar citiem koncerta dalībniekiem. Tās ir muļķības! Ar visiem lieliski saprotos.».