Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Cilvēki, kuri dzīvo 100 metrus no Jūrmalas ugunsgrēka vietas, dalās ar piedzīvoto

© Zane Strāķe/Facebook

Iedzīvotāji, kuri dzīvoja vien aptuveni 100 metrus no vietas, kur svētdienas pēcpusdienā plosījās ugunsgrēks Jūrmalā, sociālajos tīklos pastāstījuši par pieredzēto.

"Ziņās saka, ka piesārņojuma sekas neesot. Interesanti, ka to spriež cilvēki kas nemaz nav bijuši blakus šai apokalipsei.

Nepilnus 100 metrus no bīstamā ugunsgrēka visas mājas, ēkas un mašīnas ir noklātas ar pelniem. Viss ir netīrs un telpās smird pēc degušas plastmasas. Viss dārzs ir arī pilns ar plastmasas pelniem. Viss kas mēnešiem ilgi stādīts un kopts ir vējā. Vietējiem iedzīvotājiem ir reāli zaudējumi.

Gribētos redzēt kādu pretīmnākšanu no vainīgo puses. Kaut kompensēt materiālos zaudējumus. Nemaz nerunājot par saelpotajiem dūmiem, morālo stresu un izbīli. Kādam ir par to jāatbild," raksta vietējā iedzīvotāja Zane.

Kā ziņots, svētdienas, 18.jūnija, pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez Valsts vides dienesta atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.