Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Jarānu sieva konsultē, kā iekarot citu sievieti

© Ingrīda Punka

Aktieris Jānis Jarāns «UgunsGrēkā» atveidoja policistu Induli, kurš iemīlēja istabeni Zentiņu (aktrise Regīna Devīte), un abu draudzība noslēdzās ar kvēliem skūpstiem un kāzām. Kā uz to visu varēja noraudzīties aktiera īstā sieva Dagnija Jarāne? Vai nebija smeldzīgi vērot, kā vīrs apskauj un mīļo citu sievieti?

Jānis Jarāns ar sievu Dagniju saticīgi dzīvo jau vairākas desmitgades. Abi izaudzinājuši trīs meitas - Annu, Zani un Elzu - un tagad var priecāties par mazmeitām Emīliju un Dārtu. Nav arī iepriekš novērots, ka Jānis Jarāns būtu izpaudies kā brunču mednieks. Viņš vienmēr bijis krietns ģimenes cilvēks. Bet «UgunsGrēka» fināla noslēguma svinībās Jarāns tikai meklēja savu sievu Zentiņu, lai pozētu fotokamerām, bet Dagnija šoreiz palika otrajā plānā.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« aktiera īstā sieva Dagnija Jarāne smejot atklāj: «Ir tāds labs teiciens: «Mana daļa nezudīs!» Viņam ir plaša sirds, jo vīrs ir īsts latgalis. Tāpēc viņš var arī padalīties ar savu mīlestību. Turklāt latgaļi ir ļoti uzticīgi un uz viņiem droši var paļauties. Un skaidri zinu, ka darba laikā nekādi sānsoļi nebūs. Man atklāti sakot ir žēl, ka ne reizi, kamēr vīrs filmējās «UgunsGrēkā», es tā arī neaizbraucu uz studiju, lai pavērotu, kā tur viss notiek. Kaut gan Jānis mani aicināja atbraukt. Es filmēšanos uztveru kā ļoti nopietnu procesu un nebraucu tāpēc, lai nenovirzītu vīra domas un nemaisītos viņam pa kājām.»

Vaicājot, kā īstā sieva sadzīvo ar vīra seriāla sievu Zentiņu, Dagnija atzīst, ka vīrs ir visu ļoti smuki izdarījis. «Mēs arī mājās trenējāmies, lai viņam viss ļoti labi sanāktu ar Zentiņu. Es jau arī šad tad piekoriģēju un pamācīju viņu, kā ar sievietēm apieties. Ir taču svarīgi, kur josta jāpievelk, kur pleci jāatrauj, lai ekrānā izskatītos vīrišķīgāk. Šis seriāls tomēr ir specifisks, un, tā kā Jānis ir ļoti kustīgs un enerģisks, viņa kustīgie žesti pirmajās filmēšanās reizēs bija lieki. Mājās vīram liku justies vīrišķīgam, lai viņš aiziet uz filmēšanas laukumu kā īsts policists un sievietes sirds iekarotājs,» atklāj Dagnija Jarāne.

Viņa arī neslēpj prieku par vīra izspēlēto kāzu ainu ar Zentiņu: «Nu, paskat, vai nav skaists pāris? Sākotnēji man gan likās, ka viņi viens otram nav piemērots pāris, bet ar laiku es domas mainīju. Nav komentāru, jo viņi ir kā viens otram radīti! Man patīk, ka Jānis savu Induli ir nospēlējis no sirds un ticami. Un, ja kāds Zentiņu apturēs uz ceļa un vaicās, kā vīram Jānim Jarānam jeb Indulim klājas, es nebūšu greizsirdīga. Ar Zentiņas lomas atveidotāju Regīnu Devīti jau sen esmu pazīstama, jo Jānim savulaik bijušas izrādes Valmierā, no kuras pilsētas ir arī aktrise.