Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

Klajā nākušas jaunas detaļas par ugunsgrēku Lāčplēša ielā

Jau vēstījām, ka vakar Rīgas centrā, Lāčplēša ielā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Par laimi tajā neviens cilvēks nav cietis. Atbildīgie dienesti ir nākuši klajā ar versijām par ugunsgrēka izcelšanos, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jau no paša ugunsgrēka sākuma aculiecinieki saprata, ka šis ugunsgrēks, laikus neapdzēst varētu radīt draudus apkārtējiem. "Nu es uz skolu ar velosipēdu. Piecas minūtes iegāju blakus mājas pagalmā parunāties ar kursabiedru, izgājām ārā un uguns jau bija piecu stāvu augstumā," stāsta kāds notikuma aculiecinieks. Jaunietis norāda, ka ugunsdzēsēji jau bija ceļā, kad viņš ieraudzīja liesmas. Viņš arī neesot manījis, ka kāds mājā atrastos.

Tomēr atbildes, kāpēc izcēlās ugunsgrēks nav tālu jāmeklē. vēl kāds aculiecinieks min, ka tā esot bijusi ļaunprātīga dedzināšana. "Tur ir tikai divi varianti. Vai nu tā māja kādam bija jānojauc, vai arī kāds bezpajumtnieks cepa kādu vecu reņģīti," stāsta aculiecinieks. Turklāt mājā jau sen nav elektrības tāpēc versija par elektrības īssavienojumu nav aktuāla.

Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis raidījumam "Degpunktā" skaidro: "Uz vietas strādāja 6 autocisternas, 2 autokāpnes un uz vietas strādāja 35 ugunsdzēsēji. Sākuma stadijā ugunsgrēks draudēja izplatīties uz blakus esošajām mājām. No blakus esošās piecstāvu mājas tika evakuēti 6 cilvēki. "

Ilze Zvēra/ f64 photo agency