Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Ārsti brīdina par suši esošiem parazītiem

© scanpix

Raidorganizācija CNN, atsaucoties uz "BMJ" ziņojumu, vēsta, ka rietumu valstīs aizvien izplatītāka kļūst Anisakiāze - slimība, kuru izraisa zivīs un citās jūras veltēs mītošie parazīttārpi.

Ziņojuma autori atklāj gadījumu, kurā kāds 32 gadus vecs vīrietis nonāca slimnīcā ar spēcīgām sāpēm vēderā, ilgstošu vemšanu un drudzi. Džoana Karmo, kura ir Lisabonas slimnīcas ārste, šim vīrietim veica asinsanalīzes un vairākas citas pārbaudes, lai noskaidrotu, kas vīrietim kait. Vienā no izmeklējumiem tika konstatēts, ka vīrieša vēderā atrodas vairāki parazīti - tārpi.

Izmantojot īpašu medicīnisko procedūru no vīrieša organisma tika izņemti visi tārpi. Līdzko tas tika izdarīts, pazuda gan spēcīgās vēdersāpes, gan vemšana. Sarunā ar ārstiem vīrietis atklāja, ka pirms neilga laika esot ēdis suši. Arī ārsti apstiprina, ka vīrieša organismā atrastie parazīti parasti dzīvo laša gaļā, siļķes gaļā, kā arī citās jēlās jūras veltēs.

Pirmais šīs saslimšanas gadījums ir konstatēts Dānijā 1960. gadā. Savukārt mūsdienās šī slimība no Āzijas valstīm ir izplatījusies arī rietumu valstīs, kurās japāņu tradicionālais ēdiens suši kļūst aizvien populārāks.