Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs atklāj, ko domā par 9. maiju

© Gints Ivuškāns/ f64 photo agency

skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš sabiedrības popularitāti izpelnījies ar provokatīvu kailfoto veidošanu, sociālajā medijā facebook pauž savu nostāju pret 9. maiju.

A. Sokolovs raksta:

Visa pasaule ir pret nacismu. Es arī. Tāpēc tas fakts, ka Hitlera koalīcija bija sagrauta, manuprāt, ir viennozīmīgi labi.
Pēc kara Latvija zaudēja savu neatkarību. Te palika krievu armija un Latvija tika iekļauta Padomju savienībā. Šis fakts, kā arī visas tālākās sekas manā uztverē ir negatīvas. Valstis, kuras pēc kara gāja savu ceļu, šobrīd sasniegušas daudz augstāku dzīves līmeni nekā tās, kas palika pēc PSRS.
Pateicoties karam, satikās mans vectēvs un mana oma. Viņi izveidoja ģimeni tieši Latvijā, un es par to esmu laimīgs.

Vai es svinu 9. maiju? Nē. Nesvinu. Mani vecvecāki, kuri karoja, jau nomira. Karš beidzās ļoti sen. 72 gadi pagāja. Viss. Tā jau ir vēsture. Pirmais Pasaules karš beidzās pirms 99 gadiem. Tikai nedaudz senāk, bet par to vairs neviens neatceras un neko nesvin.

Tāpēc man šobrīd ir spēcīga sajūta, ka visa šī 9 .maija histērija, kura notiek pēdējos gados, ir tikai politiskais instruments, kuru izmanto politiķi - gan te, gan kaimiņos.