Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Labklājības ministra sieva izrāda apakšveļu

© Gunda Reire/Facebook

Ķermeņa augšdaļas apakšveļas izrādīšana svinīgos pasākumos vai ikdienas apģērbā ir modes tendence, kas pakāpeniski attīstījusies no 90. gadiem un mūsdienās uzņem apgriezienus.

Piemēru no ārzemju zvaigznēm ņem arī pašmāju slavenības un sabiedrībā zināmas personas. Tā labklājības ministra Jāņa Reira laulātā draudzene, politoloģe un Starptautisko pētījumu centra izpilddirektore Gunda Reire sociālajos tīklos ievietojusi Karlīnas Vītoliņas uzņemtu fotoattēlu Rīgas ielās, kur draudzeņu kompānijā pozē tumšā bikšu kostīmā. Zem Reires pusgarās un pusatvērtās žaketes blūzītes vietā ir redzams elegants mežģīņu krūšturis. Bikškostīma koptēlu sievišķīgi un seksīgi akcentē pieskaņots aksesuārs - gara kaklarota.

Sākotnēji stilīgi izskatījās, ja sieviete «nejauši» parādīja daļu no apakšveļas (mežģīņu lencīti vai krūšu kausiņa augšdaļu), pēc tam dizaineri apzināti sāka modē integrēt apakšveļas stilu. Pagarināta krūštura, kas būtībā ir saīsināta korsete, un citu šīs apakšveļas veidu padarīšana par ikdienas apģērba sastāvdaļu bija skandalozā franču modes metra Žana Pola Gotjē radošā koncepcija, ar kuru tas darbojas gandrīz visu savu radošo karjeru. Viņa pūliņi attaisnojās, un jau 21. gadsimta pirmajā desmitgadē sievietes, īpaši nekautrējoties, sāka nēsāt korsetes, elastīgos bodijus, pagarinātos krūšturus zem caurspīdīgām blūzītēm, kleitām, tunikām vai savienojumā ar bikškostīmiem, pilnībā aizvietojot blūzītes vai krekliņus. Šodien ir pavisam nestilīgi to slēpt zem cita apģērba, tāpēc daudzas zvaigznes un slavenības to izmanto kā pilnvērtīgu apģērba gabalu un seksīgi pozē pat uz sarkanā paklāja svinīgos pasākumos.