Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Ceļa uzturētājs tērē tūkstošus ceļazīmēm, bet ne ceļa remontam

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Krimuldas novada Sunīšos uz vietējās nozīmes ceļa nelielā posmā ir izvietotas 9 teju vienādas ceļazīmes, kas autovadītājus brīdina par nelīdzenu ceļu. Vietējie iedzīvotāji ir sašutuši, ka ceļa uzturētājs labprātāk tērē vairākus tūkstošus ceļazīmju uzstādīšanai, nevis ceļa remontam, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sunīšu iedzīvotājs Oskars stāsta: "Cik man ir informācija, tad tās zīmes nav diezko lētas, uzstādīšana un viss. Bet sanāk, ka ir uzstādītas 9 zīmes 1,2 km garā posmā. vai tas ir adekvāti? Vai, pareizāk sakot, pareizi izsaimniekota valsts nauda?" Oskars arī apšauba ceļazīmju uzstādīšanas lietderīgumu, jo cauri ciematam ved tikai viens ceļš. Pārējie ir maznozīmīgi ceļi. Oskars uzskata, ka pietiktu, ja šīs ceļazīmes tiktu uzstādītas tikai ceļa sākumā un beigās.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Vēl kāds Sunīšu iedzīvotājs vārdā Valdis atzīst: "Nu, es saku, laikam nav vairāk kur naudu likt. Laikam ziemā pārāk maz kaisīja un maz iztērēta nauda, kura tagad jāiztērē."

"Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Anna Kononova vēsta: "Automašīnas šajā ceļa posmā var izbraukt arī no vairākiem pieslēgumiem, kas šajā posmā ir vairāki un tāpēc visos krustojumos atbilstoši prasībām. Ceļazīmju uzstādīšana maksāja 1900 eiro + PVN". A. Kononova arī vēsta, ka šis ceļa posms aprīlī ir iekļauts to ceļu sarakstā, kas atzīti par sliktā stāvoklī esošiem ceļiem. Diemžēl finansējuma trūkuma dēļ šajā ceļa posmā remontdarbi tuvākajā laikā netiek plānoti.