Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Skolas direktore mudina 12. klašu skolēnus pirkt ārsta zīmes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Raidījuma "Bez Tabu" žurnālisti ir saņēmuši informāciju, ka Rīgas 60. vidusskolas direktore ar dažādām metodēm cenšas saglabāt pēc iespējas lielāku skolēnu skaitu, piemēram, aicina 12. klašu skolēnus pirkt ārsta zīmes, lai saņemtu atbrīvojumu no centralizētajiem eksāmeniem un tādējādi visi skolēni varētu sekmīgi pabeigt vidusskolu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tiek vēstīts, ka tikko notikušo piloteksāmenu ķīmijā esot kārtojuši 6 skolēni no 17 (pārējiem it kā lika nopirkt ārsta zīmes), vēl vēstulē norādīts, ka skolā oficiāli strādā 6 direktores vietnieki. Skolas direktore Natālija Djakova komentārus sniegt kameras priekšā atsaka, no sākuma atzīstot, ka negribot, vēlāk sakot, ka neesot sagatavojusies.

Žurnālistiem nosūtītajā vēstulē arī ir pausts sašutums par to, ka skolas direktorei ir 6 vietnieki. Tomēr pati direktore apgalvo, ka šāds darbinieku skaits ir pamatots, jo darba apjoms ir ļoti liels. Savukārt viņa kategoriski noliedz izskanējušo informāciju, ka skolēni tiek mudināti pirkt ārsta zīmes, lai tiktu atbrīvoti no eksāmeniem. Viņa uzskata, ka kāds šādā veidā cenšas viņu nomelnot. "Nu ziniet, briesmīgi! Pagaidām es domāju, ka man nevajag jums neko pierādīt," situāciju saistībā ar izskanējušo informāciju komentē direktore.

Izglītības kvalitātes valsts dienestā skaidro, ka nodarbināto apjoms netiek noteikts, tas balstās uz skolas un dibinātāja pleciem. Turklāt šajā konkrētajā skolā direktora vietnieki strādājot pusslodzes. "Nebūtu, protams, pieļaujams, ka izglītojamajam tiek likti nepamatoti vērtējumi. Ar šādu informāciju, principā pedagogs var vērsties pie mums un mēs varam vērtēt. Bet nu otrs aspekts, protams, vai tik tiešām tā ir bijis," norāda Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvis.