Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Bolderājas iedzīvotāji izmisuma vadīti slaktē suņus, kuri apdraud bērnu drošību

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Bolderājas iedzīvotājus jau ilgu laiku satrauc rajonā klaiņojošais pamesto suņu bars, kas uzbrūk ielas kaķiem un draud uzbrukt arī bērniem, kas gadās viņu ceļā. Aktīvākie Bolderājas iedzīvotāji rīko īpašus reidus, kuros mēģina likvidēt draudīgo suņu baru, vēsta raidījums ''Degpunktā''.

Vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka viņiem ir neomulīgi atrasties laukā no mājas, jo ir dzirdēti gadījumi, kad suņu bars mēģinājis uzbrukt bērnam un kādai sievietei ar bērnu ratiņiem. "Plosa kaķus, pazīstamajiem bija uzklupuši, bērnam uzklupuši, sievietei ar ratiņiem - manai paziņai," stāsta kāds Bolderājas iedzīvotājs. Tiek vēstīts, ka barā ir 6 līdz 7 liela izmēra suņi.

Suņi kādreiz esot dzīvojuši vietējos mazdārziņos, tomēr viņu saimnieki esot nodzērušies un suņus atstājuši likteņa varā. Barības meklējumos, suņi sākuši klejot aizvien plašākās teritorijās.

Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Vairāki Bolderājas iedzīvotāji ir arī apvienojušies un rīko speciālus reidus, kuros cenšas atrast suņu baru un to likvidēt. Tomēr dzīvnieku aizsardzības organizācijas atgādina, ka šāda rīcība nav atbalstāma un var tikt raksturota, kā vardarbība pret dzīvniekiem.

Rīgas Domes mājokļu un vides departamentā skaidro, ka pagājušajā gadā Rīgā noķerti 700 klaiņojoši suņi. "Gadījumā, ja tiek konstatēti klaiņojoši suņi, tad būtu jāzvana SIA Dakteris Beinarts suņu ķeršanas dispečera dienestam pa tālruni 67558855 un tālāk tiks veiktas nepieciešamās darbības," vēsta Rīgas domes mājokļu un vides departamenta pārstāve. Departamentā norāda, ka suņu ķērājiem ir informācija par Boledrājā mītošo suņu baru un tur regulāri tiek rīkoti suņu ķeršanas reidi. tomēr šie reidi notiek nomaļās vietās, tāpēc iedzīvotāji bieži vien nemaz to neredz. Tiek vēstīts, ka pēdējā reidā tika noķerti divi no Bolderājas suņiem.