Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Bērniem Mežaparkā nav, kur nokārtoties

© Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Kāda satraukta sieviete vārdā Agnese vēsta, ka Rīgā, Mežaparkā neesot nevienas tualetes, kur varētu nokārtot dabiskās vajadzības. Turklāt tās tualetes, kas atrodas parkā esot slēgtas, vēsta raidījums "4. studija".

"Kāpēc Mežaparkā nav nevienas tualetes? Pat tā, kas par maksu pie velonomas, ir slēgta (arī brīvdienās). Nav pat nevienas plastmasas zaļās būdas rotaļu laukumu tuvumā. Vai vecākiem ar bērniem to jāiet darīt krūmos? Kas notiek?" raidījumam 4. studija raksta satrauktā Agnese. Arī Mežaparkā sastaptie cilvēki atzīst, ka tualešu trūkums sagādā neērtības. "Ir bijis tā ka bērnam vajag, bet nav tās tualetes. Un vasarā viņas ir bieži slēgtas. Tad ir jāskraida un jāmeklē, kur var aiziet," stāsta kāda bērna māmiņa, kas apmeklē Mežaparku.

Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Tualetes Mežaparkā esot parādījušās 1. aprīlī, bet līdz tam apmeklētājiem glābiņš bija jāmeklē krūmos. SIA "Rīgas meži" pārstāvis Edgars Vaikulis norāda, ka ar 1. aprīli sākas pavasara sezona, kad arī parasti tiek uzstādītas labierīcības. Teritorijā tiek izvietotas piecas bio tualetes tajās vietās, kur ir lielākā iedzīvotāju plūsma. Turklāt parkā darbojas arī trīs maksas tualetes, tomēr tās ne vienmēr darbojas.

Tuvākajā laikā arī nav paredzēts uzstādīt vēl vairāk tualešu. Iemesls, kādēļ pastāvīgā tualete pie ieejas varētu būt slēgta ir tas, ka parka teritorijā nav kanalizācijas sistēmas un bedre zem tualetes mēdz būt pilna.