Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Vecāki šokēti par kādas bērnudārza audzinātājas rīcību

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Vairāki Baložu iedzīvotāji pamanījuši, ka stāvvietā, kas atrodas netālu no Baložu bērnudārza, regulāri tiek novietota automašīna, kuru rotā Georga lentītes un Krievijas simbolika. Cilvēki ir sašutuši un satraukušies par to, ka šī varētu būt kādas bērnudārza audzinātājas automašīna, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pretī bērnudārzm esošajā auto stāvvietā teju katru dienu tiek notietots melns džips, kuram uz aizmugurējā stikla ir izbalējusi uzlīme ar Georga lenti un ir nojaušams, ka tā slavinājusi 9.maiju, bet salonā ir pakārti minatūri boksa cimdi Krievijas karoga krāsā ar uzrakstu RUS.

Bērnudārza vadītājas vietniece Silvija Riekstiņa apgalvo, ka neesot manījusi, ka ar šo automašīnu pārvietotos kāda no izglītības iestādē strādājošajām audzinātājām. "Es varu pajautāt, bet es tagad arī nevaru sasaukt visus darbiniekus un paprasīt to. es godīgi sakot pati arī neesmu redzējusi, ka tur stāvētu auto," stāsta S. Riekstiņa.

Arī kāda bērnudārza gaitenī sastaptā darbiniece apgalvo, ka nezina, kam pieder transporta līdzelis. Tiek izteikts minējums, ka automašīna varētu piederēt kāddam no netālu esošā kultūras nama un skolas darbiniekiem. Tomēr arī kultūras nama pārstāve apgalvo, ka nevienam no kultūras nama darbiniekiem šī automašīna nepieder. Raidījuma žurnālisti apmeklēja arī tuvumā esošo vidusskolu. Skolas direktore Vita Broka apgalvo, ka automašīna noteikti nepieder nevienam no skolotājiem. Turklāt, ja viņa to uzzinātu, tad noteikti tikutu izvērtēta skolotāja atbilstība amatam.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

IKVD uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts apgalvo, ka, protams, automašīnu drīkst izskaistināt ar dažādiem karogiem no ceļojumiem, piemēram. Bet tajā pat laikā pedagogam vajadzētu varēt paskaidrot, kāpēc šāds karogs atrodas auto, ja šādu jautājumu uzdotu bērns. Bet jebkurā gadījumā tas var kalpot par iemeslu lai pārbaudītu pedagogu.

Vēlāk žurnālisti noskaidro, ka auto īpašnieks ir bērnu dārza pedagoģes vīrs un ar auto pārvietojas skolotāja. Ir zināms viņas vārds, uzvārds. Palūkojot sievietes un viņas laulātā drauga sociālos profilus, ir redzams gan tas pats spēkrats, gan citi foto, kuros skolotāja redzama pozējam ar Georga lenti pie krūtīm vai arī citā pasākumā ar rokās esošu mākslīgo locekli. Un šos foto var apskatīt ikviens. Izglītības kvalitātes valsts dienests šajā gadījumā uzsāks pārbaudes.