Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Traģēdija Lietuvā: Egidija klasesbiedrene atklāj iespējamos nelaimes iemeslus

© Ekrānšāviņš/15min.lt

26 gadus vecā Egidija Antrupaiša, kurš tiek turēts aizdomās par četru ģimenes locekļu nošaušanu Lietuvā Gaižēnu ciemā, klasesbiedrenes Lietuvas medijiem atklāj iespējamos nelaimes iemeslus, vēsta portāls "KasJauns".

Viena no Egidija klasesbiedrenēm atzīst, ka puisis necieta apkārtējos cilvēkus: "Viņš jau labu laiku necieta cilvēkus, taču slepkavot... kam tas vajadzīgs? Varēja taču vienkārši aiziet projām, aizmirst, ka viņam ir tādi vecāki... taču viņš ir izvēlējies cietumu. Manuprāt, viņam jau sen bija nepieciešama psihologa palīdzība, taču neviens nereaģēja, neviens nelikās ne zinis un nepalīdzēja.'' Meitene arī atzīst, ka jaunietis esot atšķīries no pārējiem vienaudžiem. Iespējams, šī iemesla dēļ viņš tika apsmiets un cieta no vienaudžu agresijas. Egidijam regulāri tika apspļaudīta mugursoma un atņemtas grāmatas. Klasesbiedrene arī atminās, ka puisis visbiežāk izvēlējās lasīt grāmatu, nevis kontaktēties ar citiem klasesbiedriem.

Meitene arī atklāj, ka reizēs, kad vēlējusies kaut ko stundās no puiša norakstīt, viņai bija bail Egidiju uzrunāt, jo viņš ne ar vienu nedraudzējās. ''Viņš atstāja diezgan nabadzīga puiša iespaidu. Gandrīz vienmēr uz skolu nāca tajās pašās kurpēs un sašūtās, vecās drēbēs. Visi viņu par to apsmēja,'' pauž Egidija klasesbiedrene.

Jauniete sarunā ar Lietuvas medijiem atklājusi vēl kādu faktu - vecāki bijuši ļoti stingri pret Egidiju un viņš esot baidījies no tēva: ''Uz jautājumu, vai viņu kādreiz pēc skolas vispār izlaiž ārā, atbilde bija “nē, nekad”. Turklāt viņš esot baidījies no vecākiem - īpaši no sava tēva, tamdēļ arī klausījis.'' Pret jaunieti vislabāk esot izturējies viņa vectēvs. Iespējams, tāpēc viņš tika atstāts dzīvs, vēsta portāls "KasJauns".

Pēc vidusskolas absolvēšanas Egidijs devās uz Lielbritāniju, tomēr no turienes atgriezās bez naudas, stāsta viņa klasesbiedrene. Viņš neko neesot nopelnījis, tāpēc martā Lietuvā sāka strādāt par apsargu.

''Uzskatu, ka ģimene viņam sagādāja psiholoģiskas ciešanas. Saviem vecākiem viņš neuzdrīkstējās bilst pretī ne pušplēsta vārda - darīja visu, kā viņi lika. Sociālie darbinieki uz šo situāciju nereaģēja - visiem bija vienalga. Skolā par Egidiju ņirgājās pat skolotāju priekšā, taču viņi neko nedarīja, jo nevienam nerūp nabadzīgo ciema bērnu labklājība,'' pauž jauniete. Viņa arī uzskata, ka Egidijs pastrādāto nenožēlo un viņa rīcība nebija mirkļa impulsa vadīta.

Savukārt psihiatrs Raimunds Alekna atzīst, ka šādas nelaimes, kurās bērns nogalina vecākus, nenotiek bieži. Viņš uzskata, ka šādai rīcībai ir divi iemesli: vai nu tā bija impulsīva rīcība, vai arī jaunietim bijusi psihiska kaite. Viņš arī uzsver, ka Egidijs visticamāk aizvainojumu krājis jau kopš bērnības.

Ziņu aģentūra LETA otrdien informēja, ka Lietuvas prokuratūra medijiem atklājusi, ka Marijampolē aizturētais mērķēja uz dzīvībai svarīgām vietām savu tuvinieku ķermenī, kopumā izšaujot 21 reizi.