Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Atklājušās baisas detaļas par traģisko avāriju pie Elejas

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Jau vēstījām ka negadījumā uz ceļa Jelgava-Lietuvas robeža otrdien neilgi pirms plkst. 11.00 dzīvību zaudējusi 1993.gadā dzimusi sieviete. Šobrīd ir nākušas klajā sīkākas notikušā detaļas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tiek vēstīts, ka notikusi divu automašīnu frontāla sadursme. Avārijā iesaistīts Lietuvā reģistrēts krava auto "Volvo", kas devās Jelgavas virzienā, vieglā automašīna "Volkswagen Passat". Pēc avārijas vieglais automobilis bija pamatīgi "samīcīts", savukārt kravas automašīnai konstatēti mazāki bojājumi.

NMPD Zemgales reģionālā centra vadītājs Roberts Fūrmanis stāsta: "Ņemot vērā avārijas raksturu, tika pieņemts lēmums uz negadījuma vietu sūtīt vairākas neatliekamās palīdzības brigādes, tajā skaitā viena ārstu speciālistu brigāde." Uzreiz pēc negadījuma notikuma vietā ieradās teju visi glābšanas dienesti - policija slēdza satiksmi uz ceļa, ugunsdzēsēji ar īpašām iekārtām sagraizīja to, kas bija palicis pāri no vieglās automašīnas.

Diemžēl vieglās automašīnas vadītājas dzīvību vairs nebija iespējams glābt. "Viens no autovadītājiem, gāja bojā notikuma vietā, respektīvi traumas nebija savienojamas ar dzīvību. Bet apskatot otru autovadītāju tika konstatēts, ka traumas ir nenozīmīgas, un šis autovadītājs no tālākas mūsu palīdzības atteicās," stāsta R. Fūrmanis.

Kravas automašīnas vadītājs taujāts par to, kā notika avārija atbild: "Viņa iebrauca pretējā joslā. Tas arī viss." Viņš arī pauž, ka mēģinājis bremzēt, bet bija jau par vēlu.

Valsts policijā par notikušo ierosināta krimināllieta un šobrīd notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noteikti avārijas iemesli.