Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Valsts policijas nolaidība sarūgtina pazuduša vīrieša tuviniekus

© bezvests.lv

Kā iepriekš vēstīts, otrdien, 21. martā, Rīgā pazuda vīrietis, kuram ir nopietnas veselības problēmas. Nevilcinoties par pazudušo tika informēta policija, kā arī iesaistīti Bezvēsts.lv brīvprātīgie. Radinieki pašu spēkiem pazudušo vectēvu piektdien atrada, taču viņus izbrīnījusi Valsts policijas rīcība, kas kavējusi vīrieša atrašanu un nogādāšanu mājās, vēsta raidījums "Degpunktā".

65 gadus vecais rīdzinieks Uldis Punkulis pazuda 2017. gada 21. martā Rīgas mikrorajonā Iļģuciemā. Pēc tuvinieku teiktā viņš bijis mājās, bet, kad palicis viens, izgājis un nav atgriezies. Vīrietim ir invaliditāte un nopietni veselības traucējumi, kuru dēļ var neatcerēties ceļu uz mājām. Radinieki nekavējoties ziņoja policijai un oganizācijai Bezvēsts.lv. Laimīgā kārtā 24. martā mazmeita vīrieti atrada Baznīcas un Lāčplēša ielas stūrī.

Lai arī nepatīkamā gadījuma reuzltāts ir veiksmīgs un kungs atgriezies mājās, viņu tuviniekus šokējis fakts, ka Valsts policija šajās dienās nebija ievietojusi informāciju par pazudušo U. Punkuli policijas datubāzē.

Izrādās vīreti bija jau atraduši Rīgas pašvaldības policisti. Vīrietis bija labā veselības stāvoklī, tādēļ nogādāts nakts patversmē, bet nākamās dienas rītā patversmes dežurante vīrieti atkal izlaidusi ārā. Pēc laika dežurante internetā ievēroja informāciju par pazuduš un nodeva informāciju radiniekiem, taču vīrietis jau bija izlaists uz ielas un atkal pazudis.

Pazudušajam kungam līdzi bija personapliecinoši dokumenti un pašvaldības policija veica datu pārbaudi, kurā konstatējusi, ka vīrietis nav izsludināts meklēšanā, tādēl viņš aizivests uz nakts patversmi izgulēties.

Tas nozīmē, ka Vaslsts policija pēc iesnieguma saņemšanas nav ievadījusi U. Punkuļa datus pazudušo sarakstā. Valsts policija atzinusi notikušo un sākta dienesta pārbaude, vēsta raidījums.