Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

BRĪDINA: Sieviete guvusi veselības problēmas nepareizas instrukcijas dēļ

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete vārdā Ilona par vairāk nekā 200 eiro iegādājusies fotoepilatoru, taču nepareizas lietošanas instrukcijas dēļ viņa nodarījusi kaitējumu savai veselībai, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ilona vēsta, ka kārtīgi sekojusi līdzi lietošanas instrukcijas norādījumiem, kuros teikts, ka procedūra jāveic 1-2 reizes nedēļā. Sieviete tā arī darīja, tomēr saskārās ar veselības problēmām: "Jutu diskomforta sajūtu jau otrajā reizē, kad veicu procedūru, kā arī vairākas stundas pēc procedūras mani pārņēma drebuļi, tādi it kā es būtu pārsauļojusies." Izlasot lietošanas instrukciju angļu valodā atklājās, ka patiesībā fotoepilatoru ieteicams lietot reizi divās nedēļās. "Sazinājos ar pārdevēju un “Philips” pārstāvniecību Latvijā. Jā, esot kļūda, bet tas manai veselībai neko nevarot kaitēt. Kā kompensāciju piedāvāja blenderi," vēsta sieviete un atzīst, ka šāds kompensācijas veids viņu neapmierina.

Dermatologs Raimonds Karls secina, ka instrukcijā tiešām melns uz balta rakstīts, ka procedūra jāveic reizi divās nedēļās, nevis divreiz vienā. Tāda pārcentība varot padarīt ādu jutīgāku, taču nopietnas sekas, visticamāk, neradīs.

Ražotāja pārstāvis savu kļūdu atzīst: "Mēs akceptējam pircējas vēlmi atdot naudu par fotoepilatoru. Piedāvājam pat divus kompensācijas variantus: atgriezt preci un saņemt atpakaļ naudu vai saglabāt preci, samainīt instrukciju un kā kompensāciju saņemt blenderi."

Pircēja gan vēlas paturēt jau iegādāto epilatoru un kā morālo un materiālo kompensāciju saņemt 250 eiro vēl viena fotoepilatora iegādei, jo esošais jau nolietots, veicot daudz vairāk zibšņu nekā nepieciešams. Ražotāja pārstāvis tam nepiekrīt. Savukārt PTAC pārstāve Sanita Gertmane šādā gadījumā iesaka pircējai vērsties tiesā, jo tas esot civiltiesisks strīds.