Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

NEIEDOMĀJAMA CIETSIRDĪBA: Suns jau divas ziemas tiek iespundēts bagāžniekā

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Rīgā kādā Purvciema mikrorajona pagalmā atrodas automašīna, kurā jau otro ziemu tiek iespundēts 14 gadus vecs suns. Suņa saimnieks un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) gan uzskata, ka viss ir kārtībā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kāda mikrorajona iedzīvotāja vēsta, ka saimnieki ar mašīnu kaut kur aizbrauc reizi trijās dienās. Visu atlikušo laiku tās bagāžniekā dzīvo suns. Saimnieki suni pāris reizes izlaiž pastaigāt un tad atkal iesloga automašīnā. Automašīnas logi visu laiku esot aizsvīduši, un vaļā nav atvērta pat maza sprauga, lai sunim būtu svaigs gaiss.

Arī žurnālisti, aizbraucot uz norādīto adresi, ierauga minēto automašīnu ar aizsvīdušiem logiem un tajā esošo suni. Suņa saimnieks atklāj, ka suns automašīnā dzīvo jau otro ziemu. Vasarā visa ģimene brauc uz vasaras māju, kur suns var dzīvot brīvībā. Vaicāts, vai spēkrata salons ir piemērotākā vieta, kur sunim dzīvot, viņš atbild: “Kur viņam atrasties - dzīvoklī? Patlaban tā ir viņa mājvieta. Viņš šeit dzīvo visu ziemu, arī pagājušogad ziemā un periodiski rudenī.

Suņa saimnieks uzskata, ka šis ir labākais variants, kā nodrošināt vecumdienas savam mīlulim. Viņš apgalvo, ka par suni rūpējas - pabaro, pastaigājas un kad kļūst pavisam auksts, nes uz dzīvokli, jo suns sāpju dēļ nespēj uzkāpt pa trepēm.

Pirms gada dzīves apstākļus automašīnas salonā pārbaudījuši arī PVD eksperti, un dzīvnieka saimnieks nav sodīts. Ņemot vērā dzīvnieka veselības stāvokli, apstākļi esot pieņemami, turklāt saimnieks nodrošina ar barību, dzeramo ūdeni un nepieciešamo medicīnisko aprūpi, skaidro Gundars Simanovičs, PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītāja vietnieks.