Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Autovadītāji sašutumā: Policija uz avārijas vietu brauc 3 stundas

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Piektdienas vakarā uz Ventspils šosejas notika divu automašīnu sadursme. Par laimi neviens no automašīnu vadītājiem un pasažieriem avārijā necieta, tomēr šoferīši ir sašutumā par policijas rīcību. Izrādās, ka policija uz avārijas vietu braukusi 3 stundas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ceturtdienas vakarā pa Ventspils šoseju Tukuma virzienā no Rīgas brauca Jānis ar savu pelēko “Volkswagen Golf”, pie Ķemeru pagrieziena negaidot viņam priekšā izbrauca tumšas krāsas “Volkswagen Passat”. Tam pie stūres sēdēja Teodors. Viņš atzīst, ka avārija notikusi viņa neuzmanības dēļ.

Avārijā iekļuvušie jau pa saviem kanāliem noskaidrojuši, ka Jūrmalas policija nekādu zvanu ar ziņām par palīgā saucienu nav saņēmusi. Garām braukusi pat “ātrā palīdzība” un apvaicājusies, vai viss kārtībā, bet no kārtībniekiem ne miņas.

Todora tuviniece vēsta: "Garām brauca četras policijas mašīnas un neviena neapstājās. Garām brauca arī ātrās neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Viņi apstājās un paprasīja, vai viss kārtībā un vai nepieciešama palīdzība."

Vēlāk žurnālisti sazinoties ar policijas preses centru, kur tiek noskaidrots, ka pirmais zvans policijā fiksēts nevis plkst. 17.50, bet gan plkst. 20.05 un plkst. 20.08. Vēl viens zvans esot saņemts pa telefonu 112, kas ir glābēju centrāle, tas fiksēts pulksten plkst. 17.52 un it kā pāradresēts likumsargiem, bet adresātu tā arī nesasniedzis. Tāpat nav ziņots no Tukuma policijas, ka viņiem kāds būtu zvanījis.

Iespējams, notikuma vietā sastaptajam ceļu policistam taisnība - šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad, zvanot uz vienu iecirkni, izsaukums “pārfutbolēts” uz cita rajona pārvaldi, bet ziņa tā arī nav nodota. Nekā citādāk šādu pārpratumu jūru izskaidrot nevar. Bet, pat pieņemot, ka noticis pārpratums, kas saistīts ar jurisdikcijas dalīšanu, nevis nolaidība, tik un tā nepatīkams ir fakts, ka neviena policijas ekipāža pat nepiestāja, lai pavaicātu, vai visiem viss kārtībā.