Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

UZMANĪBU: Rīgā sievietes pielabinās bērniem un aicina viņus sev līdzi

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete vārdā Ieva aicina visus bērnu vecākus Rīgā vēlreiz ar savām atvasēm pārrunāt, ko darīt, ja svešinieks uz ielas piedāvā dāvanas un aicina sev līdzi, jo tieši tā gadījies ar viņas dēļu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ieva stāsta, ka viņas astoņus gadus vecais dēls un viņa draugs pēc skolas devušies uz Grīziņkalna parku. Tur pie puikām pienākušas divas sievietes un piedāvājušas bērniem dāvanas un aicinājušas sev līdzi. Sievietes stādījās priekšā kā kristietes no tuvējās draudzes.

"Jautāja, vai viņi nav gadījumā no Kristīgās vidusskolas, un stādījās priekšā kā kristietes.Vienai no sievietēm rokā bija dāvanu kaste, kuru pasniedza dēla draugam, un jautāja, vai arī mans bērns grib dāvanu. Kā jau bērns, protams, teica: “jā”. Tad šīs sievietes aicināja abus bērnus līdzi sev uz draudzi, lai dabūtu dāvanu kasti. Bērni sākumā atteicās, bet tad tomēr tika pierunāti," stāsta Ieva. Viņa arī ir uzzinājusi ,ka šis nav pirmais gadījums, kad sievietes gaišā dienas laikā uzrunā bērnus, kuriem tuvumā nav vecāku, un piedāvā viņiem dāvanas.

Tieslietu ministrijas nozaru politikas departamenta direktore Jekaterina Macuka stāsta: "Bērnu tiesību aizsardzības likums paredz, ka bērnu reliģisko piederību nosaka viņu vecāki. Unreliģiska organizācija bērnus var iesaistīt reliģiskās darbībās tikai ar vecāku piekrišanu."

Evaņģēlisko kristiešu draudzes “Atdzimšana” mācītāja Terēze Ivaško atzīst, ka viņas vadītās draudzes locekļi bērnus aicinājuši sev līdzi. "Šis bija vienīgais gadījums. Mēs draudzē pārrunājām šo lietu. Man ir ļoti žēl, man ir jāatvainojas mammām, ka tas notika bez viņu klātbūtnes. " pauž draudzes mācītāja.

Draudze, kas iekārtojusies pie Grīziņkalna parka, dibināta pirms diviem gadiem. Organizācijas biedriem draudze ik gadu 10 gadus pēc kārtas ir jāpārreģistrē Tieslietu ministrijā. Ja valsts iestādes rīcībā ir informācija, ka draudze neievēro normatīvos aktus, rīkojas pretēji Satversmei, tad draudzi var nākties slēgt.