Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Par meitiņas izvarošanu apsūdzētais: Visas valsts priekšā saku, ka esmu nevainīgs

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Veronikas kundzei pirms kāda laika radušas aizdomas, ka viņas mazmeitas tēvs bērnu seksuāli izmantojis. Viņa uzrakstīja iesniegumu bāriņtiesā un tika uzsākta tiesvedība pret vīrieti. Gulbenes rajona tiesa vīrietim piesprieda 11,5 gadus cietumā. Savukārt apsūdzētais meitenītes tēvs ir gatavs visas valsts priekšā atzīt, ka viņš nav izvarojis savu bērnu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Veronikas kundze stāsta, ka viņai aizdomas par mazmeitas tēva darbībām radušās, kad viņa mainījusi meitenes pamperus. Bērns ar rokām aizticis savus dzimumorgānus un izrādījis lielu interesi par tiem. Omei licies, ka bērna tēvs varējis pakļaut meitu perversām darbībām, nepiedienīgā veidā aizskarot mazās dzimumorgānus. Tieši tāpēc kundze Gulbenes bāriņtiesā uzrakstīja ziņojumu.

"To es saku visas valsts priekšā - es esmu nevainīgs!" atzīst meitenītes tēvs Sergejs. Tika veiktas vairākas pārbaudes gan bērnam, gan Sergejam. Tomēr medicīniskā pārbaude meitenītei netika veikta. Tika atzīts, ka vīrietim neesot nosliece uz pedofiliju. "Braucu uz tiem Strenčiem, lai man konstatētu, vai ir kādas novirzes. Protams, ka nav," stāsta vīrietis.

Tomēr Veronikas kundze paliek pie sava un apgalvo, ka kad meitenei mainīti pamperi, viņa omei sacījusi, kad tētis “tur” pieskāries, viņai ļoti sāpējis. Meitenes māte to skaidro šādi: "Viņa jau kad bija maziņa, tad ātri mācījās, kur ir rociņas, kājiņas, nabiņa, pupiņi un visu pārējo. To ka viņa rādīja, ka viņai tur sāp, var apstiprināt arī mūsu ģimenes ārste, ka viņai bija nopietns iekaisums, kas radās alerģijas pret pamperiem dēļ." Ģimenes ārsts par to liecinājis tiesā.

Kāpēc nav pieprasītas papildus ekspertīzes, piemēram, poligrāfa ekspertīze, tiesa nekomentē. Tiesu ekspertu padomes priekšsēdētāja Maira Čentoricka atzīst, ka ekspertīzes noteikšana ir tikai un vienīgi tiesas un procesa virzītāja, šajā gadījumā (ja lieta jau ir tiesā) tiesas kompetence. Ja apsūdzētā puse ir gatava lūgt ārsta speciālista, piemēram, ginekologa slēdzienu, vai bijusi iekļūšana bērna dzimumorgānos, varot to organizēt, pat, ja tiesa to atsakās pieprasīt.

Meitenītes tēvs Gulbenes rajona tiesas lēmumu pārsūdzējis un cerot, ka nākamajā tiesā uzvarēšot patiesība.