Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Tualete pie Brīvības pieminekļa aizslēgta; cilvēki nokārtojas ārpus tās

© Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Kāda sieviete vārdā Zane ir sašutusi par piedzīvoto netālu no Brīvības pieminekļa esošajā publiskajā tualetē. Tualetes durvis ir aizslēgtas, savukārt trepes, kas ved uz labierīcībām, ir piegānītas ar cilvēku ekskrementiem, vēsta raidījums "4. studija".

Zane stāsta: "Konstatēju, ka tur pat nevar tikt iekšā, jo tur viss bija - trepes netīras, jo cilvēki nokārtojuši savas dabiskās vajadzības ārā, jo nevarēja iekļūt tualetē. Tas skats radīja tādas negatīvas emocijas, un dusmas savā ziņā, jo es domāju, ka vienlaicīgi mēs varam uzcelt tiltus, bibliotēku, bet elementāro nevar."

Jāņem vērā arī tas, ka katru dienu Rīgu un Brīvības pieminekli apmeklē liels daudzums tūristu. Žurnālisti novēroja, ka vairāki no viņiem vēlējušies izmantot arī šo tualeti, bet attapušies pie aizslēgtām durvīm un nepatīkama skata.

Rīgas dome šīs tualetes ir nodevusi restorāna "Kolonāde" pārziņā. Restorāna vadītājs Jānis Ļipņickis vēsta: "Mēs šo ēku īrējam no Rīgas domes un viens no uzdevumiem ir arī apkopt sabiedriskās tualetes. Mēs tās esam nodevuši apakšīrniekiem. Tualetes bija ciet tikai dažas dienas kanalizācijas problēmu dēļ. tomēr tagad viss ir satīrīts un salabots."