Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Vecāki šokēti par kādas skolotājas neiedomājamo rīcību

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vairāki vecāki ir šokēti par kādas skolotājas vardarbīgo rīcību pret bērniem, kuri mācās Uzvaras vidusskolā. Skolotāja bērnus rauj aiz matiem un ņirgājas par bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, vēsta raidījums “Bez Tabu”.

Viens no sašutušajiem vecākiem raidījuma žurnālistiem raksta: “Labdien. Nespējam vairs klusēt par to, kā Uzvaras vidusskolā strādā skolotāja, kura fiziski iespaido bērnus un izsmej viņus klases priekšā. Direktore neko nedara lietas labā, viņa aizstāv šo skolotāju un apgalvo, ka pret viņu ir jāizturas saudzīgi, jo viņai esot problēmas ar nerviem. Lūdzu palīdziet, lai bērniem vairs nenākas ciest šīs skolotājas dēļ.” Arī vairāki skolas tuvumā sastaptie bērni stāsta, ka skolotāja ir viņus rāvusi aiz aus, kā arī, kaut mājas darbs bijis korekti izpildīts, to nav pieņēmusi. “Viņa ļoti šķiro bērnus. Vienā kontroldarbā viss bija uzrakstīts pareizi, bet viņa to nosvītroja un uzrakstīja, ka tas ir nepareizi,” stāsta viens no skolēniem.

Elita Borkovska, Uzvaras vidusskolas direktore: “Šobrīd pārbaude ir uzsākta Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD), tāpēc būtu labi sagaidīt tās rezultātus un tad komentēt plašāk.”

IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts apstiprina, ka šobrīd ir uzsākta pārbaude. Viņš arī stāsta, ka ir saņemts skaidrojums no mācību iestādes direktores, kura nenoliedz, ka ir problēmas. Savukārt no vecāku puses ir saņemti pārmetumi par šīs skolotājas darbu. Ņemot vērā, ka, iespējams, ir kaut kādi bērnu tiesību pārkāpumi no šī pedagoga puses, informācija ir nodota izvērtēšanai arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai.