Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Nesprāguši lādiņi jau vairākus gadus apdraud Garciema iedzīvotāju dzīvības

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Piejūras dabas parkā netālu no Garciema jau vairākus gadus atrodas nesprāguši kara laika lādiņi, kas potenciāli apdraud to cilvēku dzīvību, kuri tiem pietuvojas. Par šiem lādiņiem atbildīgajām varasiestādēm tika ziņots jau pirms 2 gadiem, tomēr tie vēl aizvien nav novākti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tiek vēstīts, ka atbildību par nesprāgušajiem lādiņiem ir jāuzņemas Aizsardzības ministrijai, tomēr jau vēlāk žurnālisti noskaidro, ka par sanācijas plāna izstrādi tomēr atbild VVD, bet līdz pat šai baltai dienai no Carnikavas novada domes nav saņemts pieprasījums.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica pauž: "Tā, iespējams, ir mūsu nezināšana, kas kurā gadījumā par ko atbild. Ja tur tiešām ir tik daudz lādiņu, es lūgšu izpilddirektoru sagatavot Vides dienestam lūgumu, lai šādu sanācijas plānu sagatavo."

Sižeta tapšanas dienā raidījuma žurnālisti saņēma informāciju no vīrieša, kurš ziņoja par daudzajiem lādiņiem, ka ar viņu arī beidzot ir sazinājušies domes darbinieki. Šķiet, ka šis jautājums beidzot ir nokļuvis domes prioritāšu augšgalā, jo teritorijā, kurā atradās lādiņi, apgrozās daudz cilvēku.