Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Notriekta suņa saimniecei liek atmaksāt avārijā radušos zaudējumus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

2014. gadā Jaunolainē noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā automašīna notriekusi zelta retrīvera šķirnes suni. Diemžēl suns neizdzīvoja. Savukārt automašīnas īpašnieks pēc kāda laika iesūdzējis tiesā suņa īpašnieci, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Prasība ir atmaksāt zaudējumus, kuri radušies auto sadauzīšanās dēļ. Ir notikušas trīs tiesas sēdes, spriedums ir par labu auto īpašniekam. Ģimenes advokāts norāda uz, viņaprāt, nepilnībām pierādījumos, kuras tiesa nav ņēmusi vērā.

Policija pēc negadījuma lēmusi, ka iespējamo suņa īpašnieci jāsauc pie administratīvās atbildības par iespējamu dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumu. Tika noformēts protokols, tomēr sievietes advokāts uzskata, ka tas ir sastādīts pilnīgi nepareizi.

"Protokolā ir rakstīts, ka ir pārkāptas mājas dzīvnieku turēšanas, labturības noteikumi, kuri noteikti Ministru kabineta noteikumos Nr. 206. Bet šie noteikumi ir par pusaudžu nelegālu nodarbinātību!" pauž ģimenes advokāts Ainārs.

Valsts policijas pārstāvis Ansis Pumpurs skaidro, ka administratīvajā kodeksā ir atrunātas pārrakstīšanās kļūdas, protokols nav anulējams. Tomēr ceļu policija apskates protokolā nekur nav atzīmējusi, kur bijis notriektais suns, kā arī kādi bojājumi ir nodarīti spēkratam. Uz to policijas pārstāvis atbild, ka viņu iespēja ir vērtēt darbinieka atbildību un to sodīt disciplināri. A. Pumpurs arī uzsver, ka korekti aizpildīts negadījuma vietas protokols var kalpot kā pierādījums, lai tiesai liktu aizdomāties, vai gadījumā pats šoferis nav pārkāpis noteikumus.

Nav arī neviena oficiāla papīra, atzinuma, kas apstiprinātu, ka tieši sieviete ir suņa īpašniece un viņai jāatbild. Pēc advokāta teiktā, dīvainību šajā lietā ir tik daudz, ka visas nevar uzskaitīt.