Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Ievu Strazdauskaiti nogalināja un apraka, bet auto nepaspēja aizdzīt

© 15min.lt

Kā iepriekš ziņots, piektdien atrasta mirusi 26 gadus vecā lietuviete Ieva Strazdauskaite, kura bez vēsts pazuda svētdien, 5. martā, mērojot ceļu ar automašīnu no Pluņģes uz Viļņu.

Drīz vien meitenes automašīnu atrada Jonavas rajona mežos, taču no sievietes nebija ne miņas. Saglabājās cerībā, ka Ieva ir dzīva un ir nolaupīta. Ģimene bija izsludinājusi 10 000 eiro atlīdzību par meitas atrašanu. Ceturtdien policija atrada sievietes mobilo telefonu.

Savukārt piektdien Ķēdaiņu rajonā tika atrasts sievietes līķis un aizturētu kopumā seši aizdomās turamie. Policija paziņoja, ka meitenes nolaupīšana un slepkavība ir saistīta ar vērtīgo automašīnu ar kuru jaunā sieviete braukusi. Mērķis bijis nozagt auto "Audi" A7, kura vērtība Lietuvā sasniedz 52 880 eiro. Tas bijis plānots noziegums, uzskata policija, taču slepkavība bija spontāna. Aizturētie inscenējuši ceļu satiksmes negadījumu un pēc tam uzbrukuši sievietei. Viņa esot nogalināta pazušanas dienā - svētdien, 5. martā.

Lietuvas mediji ziņo, ka sievietes mirstīgās atliekas atrastas 30 kilometrus no viņas pamestās automašīna. Līķis bija apraksts un uz tā konstatētas vardarbības pēdas. Pēc sievietes mirstīgo atlieku aprakšanas slepkavas plānoja aizvest automašīnu, taču to jau bija atradusi policija. Tāpat informācija liecina, ka aizturētie ir romu tautības vīrieši, kuri iepriekš notiesāti par zādzību, laupīšanu un sabiedriskām nekārtībām.

Policija turpina pārmeklēt tuvējo teritoriju, lai vāktu nozieguma pierādījumus.