Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKĒJOŠI: Policists Ķegumā, iespējams, nežēlīgi izrīkojies ar sirmgalvi

© Valsts policija

Vairāki Ķeguma iedzīvotāji ir satraukušies, jo viņiem ir aizdomas, ka vietējais pašvaldības policists, izmantojot kāda sirmgalvja slimību, mēģina no viņa izkrāpt dzīvokli, vēsta raidījums "Bez Tabu".

80 gadus vecais Viktors februārī nonāca slimnīcā. Pēc kāda laika pārdzīvojumu dēļ slimnīcā nonāca arī viņa dzīvesbiedrene Marija. Abi kopā dzīvo jau vairāk nekā 20 gadus. Ārsti vīrieti no slimnīcas izrakstīja pirmo, tāpēc Marija lūdza kaimiņus pieskatīt vārīgo vīrieti.

Ārsti sākumā esot norādījuši, ka abus mājās laidīs vienlaicīgi, tomēr pēdējā brīdī lēmums tika mainīts un kundzei slimnīcā nācās uzkavēties vēl divas dienas. Marija un viņas māsa uzskata, ka tā nav nejaušība un ka vietējais pašvaldības policists A. Liepiņš esot lūdzis ārstiem sievieti ilgāk paturēt slimnīcā, jo pa to laiku bija uzņēmies gādību par viņas dzīvesbiedru. Viktora radinieki ir pārliecināti, ka policists vēlējies izmantot Marijas prombūtni un ar viltu iegūt sirmgalvju īpašumu.

Kaimiņienei Vinetai savukārt pienāca ziņas, ka Viktors ir sazāļots un viņam ir atņemti dokumenti. Kad Vineta ieradās Viktora dzīvoklī, tur viņu jau sagaidīja iepriekš minētais policists. “Es policistam prasīju, kāpēc viņš šeit atrodas. Viņš atbildēja, ka papildus strādā Ķeguma novada pašvaldības sociālajā dienestā un ka vajagot naudiņu, tāpēc piepelnās,” teic Vineta.

Savukārt Ķeguma novada sociālā dienesta vadītāja Gundega Tumpele atklāj, ka policists nestrādā dienestā, tāpat viņam nav uzticēta sirmgalvja aprūpe.

Polcists skaidro savu rīcību šādi: "Tīri cilvēcisku apsvērumu dēļ man palika žēl cilvēka. Bija mutiska vienošanās ar Viktoru, ka viņš man samaksās par palīdzību. Raudāja pilnu sirdi, jo bija bezpalīdzīgā situācijā. Man nebija nolūka ko iegūt no viņa."

Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Roberts Ozols skaidro: "Esmu uzdevis izpilddirektorei veikt apstākļu noskaidrošanu. Konkrēti, pieprasīt paskaidrojumus no iesaistītajām personām."