Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

UZMANĪBU: Brīdina par bezkaunīgiem krāpniekiem

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Vīrietis vārda Bogdans ir nokļuvis nekaunīgu krāpnieku nagos, kuri vīrietim nesamaksāja par viņa pārdotajām aitām, vēsta raidījums "Degpunktā".

Bogdans dienu sāk ap plkst. 4.00 no rīta. Dodas uz darbu pilsētā un pēcāk steidzas atpakaļ uz mājām, lai rūpētos par savu mājlopu saimi un tiktu galā ar citiem lauku darbiem. Tomēr tagad vīrietim naktīs jāsatraucas par iztikšanu, jo plānotie naudas līdzekļi, kam bija jānonāk bankas kontā par aitu pārdošanu, tomēr netika ieskaitīti.

Pagājušajā rudenī vīrietis nolēma pārdot savas aitas. Viņš vispirms uzrunāja firmu ”Baltic Calves”. Firmas pārstāvji atbrauca, apskatīja lopus, viss it kā patika, bet vēlāk vairs nelikās ne zinis par norunāto darījumu. Tomēr neilgi pēc tam ar Bogdanu sazinājās SIA ”Latgales gaļsaimnieks” un solījās aitiņas pirkt. kopumā uzņēmums no Bogdana saņēma 139 aitas un solīja pēc 14. novembra samaksāt naudu par šiem dzīvniekiem. Tomēr līdz pat Ziemassvētkiem nauda par pārdotajām aitām netika saņemta.

Pēc svētkiem attaisnojumi ir vieni un tie paši - dokumenti vēl nav sagatavoti, drīz viss būs. Bogdans sazvanīja firmu, kura nodarbojas ar lopu kaušanu. Viņš guva apstiprinājumu tam, ka viņa 139 aitas ir nokautas. Vīrietis sapratis, ka ir apkrāpts. Turklāt vīrietis noskaidrojis, ka viņš nav vienīgais krāpšanas upuris.

Bogdans ir arī vērsies Valsts policijā, kur ir uzsākts kriminālprocess. Šobrīd SIA ”Latgales gaļsaimnieks” piedāvā vīrietim naudu sākt atmaksāt sākot ar jūliju. Turklāt ne visu uzreiz, bet pa daļām. Ar to Bogdans nav mierā, jo tādējādi var bankrotēt visa viņa saimniecība.

Savukārt uzņēmuma pārstāvis apgalvo, ka SIA ”Latgales gaļsaimnieks” šobrīd ir nonācis finansiālās grūtībās, tāpēc naudu nespēj atmaksāt uzreiz. Viņš atzīst, ka arī ar citiem klientiem šobrīd ir grūtības, bet visiem nauda tiek atmaksāta pēc izveidotā grafika.