Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Veikala darbinieki Rīgā apkrāpj sirmgalvi

© F64

Ārijas kundze ir sašutusi par kādas veikala "Mego" pārdevējas rīcību - no sievietes bankas konta par pirkumu 5 eiro vērtībā ir noņemti 70 eiro, vēsta raidījums "4. studija".

Ārijas kundze stāsta: "Es aizgāju uz veikalu, lai nepirktu neko daudz, tikai pašu nepieciešamāko. Paņēmu, ko man vajadzēja, piegāju pie kases un samaksāju. Bankas karti pirms maksāšanas paņēma pārdevēja un aiz kases, kur viņa to karti ielika aparātā, bet sānā nolika citu aparātu, kur man bija jānospiež savas kartes PIN kods." Kundze tā arī izdarījusi. Tomēr pārdevēja likusi viņai atkārtot šo darbību, jo kaut kas līdz galam neesot nostrādājis.

Pēc vairākām dienām Ārijas kundze secināja, ka no bankas kartes par pirkumu no ņemti nevis 5 eiro, bet gan 70 eiro. Mājās kundze konstatēja, ka viņai ir saglabāts gan čeks par 5 eiro, gan bankas izdruka par 70 eiro. Tomēr ierodoties veikalā, tiek secināts, ka pārdevēja nav saglabājusi veikala čeka kopiju. Veikala pārstāve aicinājusi Ārijas kundzi rakstīt iesniegumu bankai.

Latvijas komercbanku asociācijas pārstāve Baiba Melnace vēsta, ka bankas karšu terminālī pirms PIN koda ievadīšanas vajadzētu būt uzrādītai apmaksas summai. Tā pat viņa skaidro, ka šī nauda nekādi nevarētu nonākt tikai pie pārdevējas, jo šis bijis bezskaidras naudas darījums.

Šajā gadījumā nav daudz iespēju, kā varētu šo situāciju risināt, jo kliente pati ir apstiprinājusi šo summu ievadot pin kodu.