Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Uzmanību, rīt saules aptumsums. Tas atstāj negatīvu ietekmi uz psihi

© Scanpix

Ik gadu notiek divi Saules un divi Mēness aptumsumi (reizēm arī trīs). 2017. gadā Saules aptumsumi gaidāmi 26. februārī un 21. augustā. Savukārt viens Mēness aptumsums jau ir garām (11. februāris), bet otrs vēl priekšā – 7. augustā. Mēness un Saules aptumsumiem ir pat lielāka ietekme uz dabu, cilvēkiem, viņu psihi un veselību nekā Mēness fāžu maiņām.

Konkrēts Saules aptumsums novērojams tikai konkrētā vietā, visā pasaulē vienlaikus tas nav redzams. 26. februārī gredzenveida Saules aptumsumu varēs vērot Čīlē, Argentīnā, Atlantijas un Klusajā okeānā, kā arī Āfrikā. Latvijā tas nebūs novērojams.

Tā kā Saules aptumsums notiek, Saulei atrodoties konkrētā zvaigznājā (astroloģijā tas ir zodiaka zīmē), bet katrai zīmei atbilst konkrēta valsts, tad šī valsts arī visspēcīgāk izjūt Saules aptumsumu. Protams, arī tā valsts, kurā aptumsums redzams. Tomēr jāņem vērā, ka aptumsums atstāj ietekmi uz norisēm arī tad, ja tas acij paliek apslēpts.

Saules aptumsuma ietekme

Saules aptumsums atstāj negatīvu ietekmi uz Dabu, cilvēkiem, sevišķi viņu psihi un veselību. Saules aptumsuma laikā arī dzīvnieki paliek tramīgi. Starp citu, Saules aptumsuma ietekme ir jūtama jau nedēļu (vai vairāk) pirms un turpinās nedēļu (vai vairāk) pēc Saules aptumsuma.

  • Uz veselību

Veselības ziņā šis nav labs laiks, pastiprinās hroniskās kaites, saasinās esošās. Iespējamas sirds un asinsvadu slimības, jo Saule ir Lauvas zīmes valdošā planēta, savukārt, Lauva cilvēka organismā atbild par sirdi un asinsvadiem. Jāievēro mērenība dzīves stilā, nedrīkst pārēsties, nav vēlams lietot alkoholu, pārmērīgi sportot. Pastiprināta uzmanība jāpievērš problēmu zonām. Jāizvairās no kardioslodzes.

  • Uz psihi

Kas attiecas uz cilvēku psihi, uz līdzsvarotiem cilvēkiem Saules aptumsums nekādu ietekmi neatstās, taču arī viņiem jārēķinās ar blakus apstākļiem un to, ka varbūt nāksies saskarties ar mazāk nosvērtām personībām.

Tātad šajā laikā nevienam sevišķas aktivitātes nebūtu vēlamas, jo cilvēki kļūst neuzmanīgi, ātri iekarst. Tas saistīts ar to, ka kopumā stāvoklis šajā laika periodā ir labils.

Jāatceras, ka šis ir enerģētiski ļoti spēcīgs brīdis. Ja kaut ko šajā laikā paveiksim, sekas būs jūtamas vēl ilgi. Tāpēc ir vērts apdomāt, pirms ķerties pie darbiem. Ja cilvēkam ir pozitīvs horoskops un viņš vēlas veikt labus darbus, tad var riskēt, tomēr kopumā labāk atteikties no jaunu projektu uzsākšanas.

Ja Saules aptumsums notiek rīta pusē, tad dienas gaitā vēl varētu ko uzsākt, bet, ja aptumsums notiek dienas otrajā pusē, tad gan labāk atturēties no svarīgu lēmumu pieņemšanas, lietu kārtošanas.

Saules aptumsumi vienmēr ir saistīti ar zināmām ažiotāžām. Piemēram, 1999. gadā uzdarbojās vairākas sektas, kas solīja kārtējo pasaules galu, kurš pienāks dienā, kad notiks Saules aptumsums. Šajā laikā notika vairākas masveida pašnāvības, bija cilvēki, kas ierakās zemnīcās, lai paglābtos no dabas katastrofām.
Cilvēkiem ar nestabilu nervu sistēmu šis laiks tiešām ir bīstams, jo emocijas sit augstu vilni.
  • Kas dzimuši Saules aptumsuma laikā

Sevišķa uzmanība Saules aptumsuma periodam jāpievērš tiem cilvēkiem, kuri dzimuši Saules vai Mēness aptumsuma laikā vai tuvu tiem. Diemžēl to var uzzināt tikai pie profesionāla astrologa.

Ja cilvēks dzimis Saules aptumsuma laikā, viņa liktenis ir interesants, bet diemžēl bieži vien arī samērā problemātisks. Šiem cilvēkiem vajadzētu savā mūžā būt mierīgiem, nosvērtiem, nopietniem. Iespējams, viņi ir pārmēru impulsīvi, emocionāli vai nepareizi ievirza savu enerģiju. Laikā, kad dabā atkal notiek aptumsums, viņiem tomēr jābūt piesardzīgiem. Jo tuvāk aptumsums dzimšanas dienai, jo spēcīgāku ietekmi atstāj. Tātad tas noteikti nav laiks, kad sākt jaunas lietas, sportot, skaidrot attiecības.

  • Uz dzemdībām

Dzemdību brīdi, protams, neviens neizvēlas, tomēr, ja runa ir par ķeizargriezienu, tad gan jāņem vērā, ka aptumsuma dienā vai tuvu tai nevajadzētu izvēlēties operāciju. Saules aptumsuma laikā bioloģiskie procesi ir pamiruši, un dzemdībām šāds stāvoklis par labu nenāk. Arī bērna liktenis var nebūt no vieglajiem. Būtu labāk, ja vecāki būtu ar pozitīvu horoskopu, tad arī bērnam klātos vieglāk. Šajā laikā dzimušajiem liela nozīme ir pārmantojamībai, jo bērna dzīvi ietekmēs vecāku karma. Iespējamas iedzimtas kaites vai talanti.

  • Uz dabu

Dabā Saules aptumsums var atstāt postošu ietekmi. Tas var izraisīt vētras, cunami, plūdus, vulkānu izvirdumus, zemestrīces un citas dabas katastrofas. Ņemot vērā, ka 2003. gadā Saules aptumsums notika Gaisa stihijas zīmē Dvīņos, tas ietekmēja arī lidmašīnu katastrofas.

Pilnībā maina cilvēku dzīvi

Senos laikos Grieķijā kāds karavadonis, dodoties kaujā, savu karapulku tomēr pagriezis atpakaļ, jo uzskatījis Saules aptumsumu par sliktu zīmi.

Krievijā ir pat teiksma par Igora kauju un glezna, kas attēlo Saules aptumsumu un šo kauju, bet šajā gadījumā karavadonis no kaujas neatteicās un zaudēja to.

Astrologs Juris Kauliņš atklājis, ka Saules aptumsumi ietekmējuši viņa likteni samērā spēcīgi. Savu pirmo aptumsumu Juris atceras vēl no skolas laikiem, kad 1966. gada maijā, vērojot Saules aptumsumu, viņš, būdams otrās klases skolēns, nolēma pievērsties astronomijai, ko vēlāk dzīvē arī realizēja un daudzus gadus strādāja Baldones observatorijā.

Vēlāk Juris Kauliņš vēlējies apzināti vērot Saules aptumsumus, dodoties uz tām valstīm, kur tie bija novērojami, tomēr šos plānus pēdējā brīdī vienmēr kaut kas izjauca. Vispirms iesaukums armijā, vēlāk meitas piedzimšana, vēl citu reizi tēva bēres. Savu pirmo aptumsumu klātienē Kauliņš vēroja tikai 1999. gadā Ungārijā. Savukārt šis Saules aptumsums pielika punktu viņa laulībai.

2006. gadā vērot Saules aptumsumu kopā ar Juri Kauliņu uz Turciju devās arī raksta autore Māra Ošuroka, un arī viņas dzīve krasi mainījās.

Katru reizi Saules aptumsums var atstāt citādāku ietekmi uz dabu, cilvēkiem, arī tiem, kas šajā dienā dzimst. Piemēram, reizēm aptumsums rada šajā laikā dzimušajos tieksmi pēc mākslas, citreiz izraisa interesi par tehniskām lietām. Svarīgi ir tas, kādā zīmē notiek aptumsums, kā arī pārējo planētu novietojums aptumsuma brīdī. 26. februārī aptumsumu ietekmēs Saules un vienlaikus Mēness atrašanās Zivju zīmē, kas pastiprinās emocijas, atkarības un sevis žēlošanu. Vairāk ietekmēs konkrētā zīmē dzimušos, arī tos, kuriem Mēness ir Zivīs. Vieglāk klāsies ezoteriskajiem un radošajiem cilvēkiem. Kāds nāks pie atklāsmēm, cits redzēs zīmīgus sapņus vai nolems pievērsties filozofisku tēmu izpratnei. Vēlams dedzināt svecītes, radīt daudz gaismas, lai kompensētu Saules enerģijas trūkumu.

Kā novēro Saules aptumsumu, ko tas dod?

Saules gaisma ir intensīva, un, ilgstoši raugoties Saulē bez saulesbrillēm, var zaudēt redzi, jo spēcīgie stari sadedzina tīkleni dažu sekunžu laikā. Saules aptumsuma laikā staru ietekme pastiprinās vēl vairāk, tīklenei pieļaujamā gaismas plūsma tiek pārsniegta 1000 reižu.

Pēc bēdīgās 1999. gada pieredzes, kad vairāki cilvēki, vērojot Saules aptumsumu, zaudēja vai sabojāja redzi, šobrīd pret šo jautājumu visi attiecas ar lielāku nopietnību.

Tātad Saules aptumsumu var vērot, tikai izmantojot speciālas brilles, kvēpinātus stiklus un citus tam piemērotus, pielāgojamus priekšmetus. Nekādā gadījumā nedrīkst skatīties uz Sauli ar binokli!

Atšķirība starp Saules un Mēness aptumsumiem

Mēness aptumsums novērojams laikā, kad Zeme aiziet priekšā Saulei jeb Mēness ieiet Zemes ēnā. Mēness aptumsumi notiek gandrīz tikpat bieži kā Saules aptumsumi. Mēness aptumsumus var redzēt veselā Zemes puslodē. Konkrētā vietā redzami ik pa 2-3 gadiem.

Starp Saules un Mēness aptumsumiem ir liela atšķirība. Saules aptumsums saistīts ar tukša Mēness fāzi, tātad pamirumu dabā. Mēness aptumsums saistīts ar pilnmēnesi, kad dabā notiek maksimāla aktivitāte.

Saules aptumsumam nav tik liela ietekme uz cilvēka psihi, karmu kā Mēness aptumsumam. Mēness aptumsums spēcīgi ietekmē cilvēkus ar psihiskām novirzēm. Šis laiks jau no senatnes saistīts ar dažādiem maģiskiem rituāliem. Savukārt Saules aptumsums vairāk ietekmē cilvēka veselību.

Autors: Latvijas astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Ošuroka