Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

LATVIJAS REALITĀTE: Kilbloka dalās skumjās pārdomās

© F64

„Sāpīgi! Sāpīgi redzēt sava skolaslaika ikdienas maršruta lieliskākā objekta un sapņu ķērāja - Ogres Universālveikala - bēdīgo likteni! "Premium" lietoto apģērbu veikals,” savās pārdomās facebook dalās grāmatu izdevniecības „Apgāda Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka.

„Visi trīs stāvi! Un arī kādreiz vissmalkākais šīs ēkas gals - restorāns - pārtapis par to pašu. Kur var rasties tik daudz lietotu apģērbu? Vai Latvijas iedzīvotāji novalkā visas pasaules iedzīvotāju nevajadzīgās drēbes? Nez, kā Latvijā ir vairāk - spēļu zāļu, vai tomēr valkāto drēbju premiumu? Skumjie premiumi nu ir visur, pat Rīgā - centrālajā gājēju ielā,” skumīgi secina Vija Kilbloka.

Līdzīgās domās ir arī ieraksta komentētāji

Piemēram:

Aija Tā Pati: Tieši tādas pašas domas! Un tām parpalām nemaz tik zemas cenas. Tas pretīgi! Latvija grimst arvien dziļāk nabadzībā!

Maija Knkaziņa: Labi saprotu šo sāpi:( līdzīgas sajūtas piedzīvoju nesen - ļoti ilgus gadus nebiju bijusi "Bērnu pasaulē" - ar šo veikalu man saistās mīļas bērnības atmiņas, kā ar mammu tur gājām pirkt man lelles vai eglīšu mantiņas utt., pēc tam sekoja bezē kūka turpat blakus esošajā kafejnīcā...bet tagad tur tirgus lupatas...visos stāvos. Bēdīgi:(

Maija Kalnkaziņa: Tas viss lielākoties dēļ tautas nabadzības, bezcerības un pagrimuma. Daudzi citas drēbes nevar atļauties, tikai humpalas. Citi meklē cerību spēļu zālēs, ar visu no tā izrietošo postu..

Gunta Ozola Te varètu vilkt paralèles ar Rīgu, konkrèti Brīvības ielu...,,humpalu veikali,, ( katrs otrais) vai tiešām šiem veikaliem jābut tieši uz galvaspilsētas galvenās ielas????

Dace Morica Īstenībā tirgus lupatas ir daudz, daudz briesmīgākas nekā humpalu apģērbs, it sevišķi, ja tas ir jauns. To atdod veikalu ķēdes (bet es zinu tikai vienu tirgotāju Latvijā, kas tā strādā). Mani vairāk izbrīna, kāpēc pie mums nokļūst tik šausmīgas Ķīnas lupatas. Agrā rītā pie Centrāltirgus piebrauc buss. Veļas ārā čigānietes, kas Polijā sapirkušās visus tos brīnumus, uz kastēm rakstīts: "Made in China", bet Ķīnā ražo arī labas kvalitātes lietas, tikai tās te neved, bet tirgo mēslus par tādām cenām, ka negribas pat runāt. Tai pašā laikā jāatzīst, ka Ogre izskatās briesmīgi, jo tās veco lupatu bodes smird jau pa gabalu, daudzas lietas tur ir netīras. Baisi.

Dace Morica: Ā, un kāda paziņa vēl teica, ka humpalu bodes pārdevējas amata kandidātei savam CV jāpievienojot fotogrāfija....

Madara Spīla-Pajate: Mums Ventspilī centrs pārvērties vienā lielā humpalā. Veseli 4 R.D.A. veikali netālu viens no otra. Divi praktiski blakam. Tad vēl Humana, Skapis un Lietoto kurpju bode. Viss centrā. Normāli veikali pa stūriem aizspiesti. Es jau vairs pat nezinu ko domāt uz ko tas viss ved

Rita Kadike Skadina: Parīzes centrā normālos veikalos daudzas jaunas pieklājīgas mantas maksā gandrīz vai lētāk kā daudzās humpalās novalkātas un saburzītas lupatas...

Inese Libere: Par to, ka nevajadzētu humpalām būt uz centrālām ielām - piekrītu. Bet vispār man gandrīz viss 100% ir pirkts humpalās. Mammai arī, meita izauga humpalu drēbēs ğērbta. Un ne sekundi neesmu par to kautrējusies. Drīzāk otrādi.

Karla Māler: Humana cik zinu ir vispasaules organizācija, ar labu devīzi- "Cilvēki-Cilvēkiem", bet ieklīdusi Barselonas Humanā ( Latvijā vēl Humanu tad nebija) tik augstas cenas kā Rīgā gan neredzēju..

Dzintra Ludborža: ir skumja patiesība, ko saka Greenpeace un ne tikai aktīvisti: ik gadu no lielveikaliem u.c. apģērbu veikaliem tiek izmestas tonnas jaunu, nepārdotu drēbju, jo "mode mainās" un jaunu sašūt ir lētāk nekā vecu turēt noliktavās... tik daudz, ka second hand veikali (teiksim, asv tos par humpalām nesauc:) ar to jau vairs netiek galā. šķiet, ka arī "drēbju bibliotēkas" kļūst par ierastu lietu