Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Sieviete "Rimi" pirktā zivī atrod tārpus

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Kāda sieviete ir sašutusi par sava vīra pirkumu Ādažu "Rimi" veikalā. Viņš tur iegādājies mencu, tomēr mājās konstatēja, ka ar šo pirkumu jau mielojas kāds cits - tārpi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete vēsta, ka viņas vīrs Ādažu "Rimi" iegādājies svaigu mencu. Pārnākot mājās un sākot šo zivi ķidāt, atklājās, ka zivs iekšpusē ar to jau mielojas tārpi. Sieviete ar pirkumu devusies atpakaļ uz veikalu, kur darbinieki atdevuši naudu un solījuši preci no veikala izņemt.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Tatjana Marčenkova vēsta, ka parazīti svaigās zivīs nav nekas neparasts. Ir jāsaprot, ka menca ir savvaļas zivs un tā tiek audzēta savvaļā, nevis mākslīgos baseinos. Līdz ar to, kā jau savvaļas dzīvniekiem, var būt parazīti. Tomēr zivīs, kas tiek piedāvātas patērētājam šādi parazīti nedrīkst būt.

Lielveikala “Rimi” pārstāve piekrīt PVD - savvaļas zivīs parazītu klātbūtne diemžēl ir dabiska parādība, kura ir reta, tomēr to nav iespējams izslēgt pilnībā, pat pēc vairākiem pārbaudes posmiem, jo zivs tiek tirgota svaiga un nesadalīta. Šobrīd pēc pircēja sūdzības saņemšanas no konkrētā veikala produkcija ir izņemta.