Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Vīrs un sieva spiesti pārdod laulību gredzenus, lai nopirktu pārtiku

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

48 gadus vecais Diego un viņa sieva Itālijas pilsētā Rovigo jau vairākus gadus bija dzīvojuši nabadzībā - viņi nespēja samaksāt par meitas medikamentiem un pārtiku. Tāpēc nolēma pārdot savus laulību gredzenus, lai iegūtu kaut nedaudz naudas, vēsta "The Local".

Diego bezdarbnieka statusā atradies jau četrus gadus, bet viņa sieva ir vienīgā maizes pelnītāja un strādā par medmāsu. Tomēr ar viņas algu vien ģimenei nepietiek. Brīdī, kad saslima viņu astoņus gadus vecā meita, Diego nezināja, kā lai nopērk nepieciešamās zāles un kā lai pabaro ģimeni. Tieši tāpēc viņi nolēma spert kardinālu soli un pārdeva savus laulību gredzenus līdztekus ar vērtīgām citām mantām. Tomēr tas viņu finansiālo situāciju uzlaboja vien uz mirkli.

"Meitas audzināšana nabadzībā, man izraisa milzu sāpes," stāsta Diego.

Par šīs ģimenes nelaimi uzzināja arī mācītājs Džianni Vetorello. Viņš nolēma ģimenei palīdzēt un sarūpēja nepieciešamo naudas summu, lai Diego ar sievu un meitu spētu paēst un nosegt izdevumus par pašām nepieciešamākajām mājas precēm. Mācītājs par šo ģimeni pastāstīja arī facebook un tādējādi aicināja ziedot arī citus cilvēkus.

Cilvēku atsaucība bija neizmērojama. Vairāki piedāvāja Diego darbu, naudu, vērtslietas. Tieši ar ziedotāju palīdzību pāris atkal varēja tikt pie jauniem laulību gredzeniem.