Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Miljonāra Barševska dēls izkropļojis bijušās dzīvi

Sociālā tīkla «Facebook» profilā Oskars Barševskis juniors ievietojis vairākus foto uzņēmumus, kas tapuši eksotiskās zemēs. © Facebook

«Es gaidu bērnu no viņa, un viņš draudēja mani nogalināt!» žurnālam «Otkrito» 2011. gadā apgalvoja meitene vārdā Inna, kura teica, ka ir latviešu populārā miljonāra Oskara Barševska dēla juniora Oskara Barševska bijusī Anglijas draudzene.

Tolaik Inna arī atklāja, ka slēpjas, jo baidās par savu dzīvību. Noslēpties neizdevās, jo jaunā sieviete saņēma draudus, ka bijušais draugs un viņa ģimene izrēķināsies ar Innas vecākiem. Kad atgriezusies Rīgā, Oskars piespiedis Innu veikt abortu, lai gan ritēja 11. grūtniecības nedēļa. Šobrīd Inna uzmeklēja »Vakara Ziņas«, lai pastāstītu, kā pirms nepilniem sešiem gadiem piedzīvotās šausmas ir izkropļojušas viņas dzīvi. «Es gribu runāt, lai ar savu piemēru liktu citām sievietēm aizdomāties, pie kāda iznākuma var novest akla mīlestība un uzticēšanās.»

Pēc visiem paklupieniem nonāk pie skaistās Innas

Miljonāra Oskara Barševska dēls Oskars, kurš savulaik tika uzskatīts par pašmāju zelta jaunatnes simbolu, sabiedrības un mediju uzmanības lokā nonāca 2008. gadā, kad visi bulvārpreses izdevumi vēstīja par viņa attiecībām un to galu ar ballīšu karalieni Aneti Sončiku. Gadu pēc tam jaunais vīrietis Latviju pameta, finanšu un privātās dzīves problēmu mākts. Neveiksmīgi beidzās arī Barševska juniora biznesa projekti - būvgružu izvešanas uzņēmuma darbība Rīgā, kā arī ekskluzīvo apģērbu tirdzniecība Almati. Žurnāls «Otkrito» vēstīja, ka Barševskim jaunākajam uz pēdām nāca kreditori un parādu piedzinēji un viņš pēc palīdzības vērsās pie tēva. Pēc miljonāra sacītā, dēls esot pat tēvam draudējis, ja tas nenomaksāšot viņa parādus. Tā vietā Barševskis vecākais it kā esot sarāvis attiecības ar dēlu, un mēļoja, ka pat izslēdzis no testamenta. 2009. gada Barševskis juniors pieņēmis lēmumu bēgt no Latvijas uz Taizemi.

Taču, kad Taizemes skaistākās vietas bija apskatītas un gulēšana pludmalē sāka garlaikot, bija beigusies arī pēdējā nauda un bija jāsāk meklēt darbu. Kādu laiku Barševskis ar kompanjonu nakšņojuši paziņas biroja telpās, bet no rītiem kopā ar tūristiem lavījās greznajās viesnīcās, lai pabrokastotu. Taču tika pieķerti. Melnā darba darīšanas vietā Barševskis izvēlējies zagšanu, par ko tika arī apcietināts. Jau vēlāk, iznācis no ieslodzījuma vietas, Barševskis devās uz Angliju, kur 2010. gada septembrī iepazinās ar skaistuli Innu, kas jau dažus gadus no vecāku mājām Rīgā bija pārcēlusies uz dzīvi Londonā. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Inna atzīst, ka toreiz nedomāja par to, ka puisim nav naudas, jo «rozā brilles» uz acīm bija aizmiglojušas veselo saprātu. Tāpēc Inna turpināja pilnībā uzturēt Oskaru, kam pie jaunās draudzenes nekā netrūka.

Vairs nebaidās par savu dzīvi

«Taču tagad varu droši, nebīstoties par savu dzīvību, atklāt, ka par šīm attiecībām un piedzīvoto mīlestību esmu samaksājusi ar savu dzīvi. Jau kādu laiku draudzējos ar Kaukāza izcelsmes puisi, un viņš ļoti gribēja izveidot ģimeni, apprecēties. Viņa tautības vīriešiem ir svarīgi, ka sieva rada pēcnācējus. Taču tā kā es nevarēju ilglaicīgi palikt stāvoklī, aizgājām uz klīniku, kur man skaidri un gaiši pateica, ka esmu neauglīga un man nevar būt bērni. Tā nu es atkal esmu viena. Tas ir zīmogs uz visu dzīvi. Pateicoties tam nelietim Oskaram, esmu sakropļota. Zinu, ka tāda neesmu vienīgā, ir vēl kāda sieviete, kurai ir līdzīgs stāsts par attiecībām ar Oskaru. Zinu arī, ka to meiteni reāli sita, lai viņa uz visiem laikiem pazustu no Oskara dzīves. Man vairs nav bail runāt par to nelieti, pietiek ar viņa draudiem,» stāstu iesāk Inna.

«Ja nebūtu aborta, manam bērnam šobrīd būtu seši gadi»

Viņa atklāj, ka, akli mīlot un uzticoties Oskaram, nodzīvojusi šajās attiecībās vairāk nekā pusgadu, kad pieteicies mazulis. «Un tas pilnībā visu mainīja. Es taču viņam tā ticēju, un mēs neizsargājāmies. Oskars nebija pret bērniem, bet, līdzko uzzināja, ka esmu stāvoklī, lika man taisīt abortu. Tieši tajā laikā tēvs un dēls sāka izlīgt un nokārtot savas attiecības. Sākās runas par mantojumu. Un Oskars ar savu tēti sāka man draudēt. Kādā vakarā izdalīju savām draudzenēm drēbes un, pametot dzīvokli, bēgu no Londonas uz Parīzi. Es nevienā mirklī nedomāju, ka taisīšu abortu. Tad jau labāk viena audzinu bērnu, gan pati protu naudu nopelnīt, gan mani Rīgā dzīvojošie vecāki ir turīgi - māte tulkotāja, bet tētis inženieris. Mēs nekad badu nebijām cietuši. Kādu laiciņu bija miers, bet te pēkšņi Oskars man zvana un saldsērīgā balsī stāsta, ka esot noilgojies, piedāvāja satikties un izrunāties. Taču es neuzķēros. Ar to viss nebeidzās, sapratis, ka es tomēr atstāšu bērnu, kas arī var pretendēt uz Barševsku mantojumu, Oskars sāka mani terorizēt. Mani centieni stāstīt viņam un viņa tēvam, ka es nepretendēju uz naudu un Barševsku mantojumu, bija veltīgi. Teica, ka mani atradīs un nositīs, ka viņa tēvam esot tādi sakari. Es tobrīd biju 11. grūtniecības nedēļā, kad Oskars atkal man piezvanīja un paziņoja, ka ir uzzinājis manu vecāku mājas adresi. Viņš teica, ja neieradīšos Rīgā, izrēķināsies ar maniem vecākiem. Nopirku aviobiļeti un lidoju uz mājām. Es nespēju saviem vecākiem atklāt, ar kādu nelieti esmu bijusi kopā. Tādēļ, lai viņš liktu mierā manu ģimenei, es piekritu abortam. Turklāt tik lielā grūtniecības laikā abortu nedrīkst veikt. Tā bija elle, kurai izgāju cauri. Nespēju sev piedod par abortu. Būtu taču izaudzinājusi savu bērniņu, ar kuru jau biju sākusi runāties, un uztvēru viņu kā dzīvu būtni. Es neieredzēšu sevi par to visu dzīvi. Pēc aborta, kad narkoze bija izgājusi, biju kā apdullusi un zvanīju viņam. Situ galvu pret sienu, bet Oskars tikai smējās. Turklāt vēl noteica, ka varbūt pēc gadiem tiksimies un viņš mani nositīs vai izkropļos. Taču man tagad pašai ir tādi draugi, kas arī kārtīgi varētu nobiedēt Oskaru, tikai es to nedarīšu. Manam bērnam šobrīd būtu seši gadi. Savu bērnu man nekad nebūs, un tas sāp visvairāk. Tagad apzinos, ka man nevajadzēja nobīties, bet gan izstāstīt saviem vecākiem par nāves draudiem, gan visu latviešu presi painformēt. Es neesmu soģe un tiesnese, bet Dievs visu sakārtos un Oskars, vēl šajā saulē esot, saņems pēc nopelniem par nežēlīgajiem pāridarījumiem nevainīgiem cilvēkiem,» savu stāstu beidz Inna un nosaka, ka viņas pārdzīvotais, iespējams, izglābs kādu meiteni no Oskara ķetnām. Kādā pašmāju ziņu portālā var lasīt, ka Oskars pērnajā vasarā apprecējies. Viņa «Facebook» profilā ievietotā informācija liecina, ka Oskars nedzīvo Latvijā, jo fotogrāfijas ievietotas no eksotiskām zemēm.