Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Samantas Tīnas neveiksmju sērija turpinās

© F64

Lai arī pašmāju žilbinošā dziedātāja Samanta Tīna varētu mierīgi koncertēt, sevi lieki neprovocējot un neizaicinot, viņa nesen atkal ļāva par sevi runāt gan lietuviešu, gan latviešu publikai, jo startēja Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē Lietuvā. Diemžēl atkal neveiksmīgi, paliekot aiz strīpas, žūrija Samantas un viņas skatuves partnera Tada Rimgailas priekšnesumu un dziesmu novērtēja tikai ar diviem punktiem. Samanta šo iznākumu neuztver kā lielu neveiksmi, bet viņas fani gan sākuši nervozēt, prātojot, kāpēc skaistā dziedātāja lielos dziesmu konkursos paliek aiz strīpas.

Neloloja ilūzijas un cerības par Lietuvas Eirovīziju

Aizvadītās nedēļas nogalē Samantas Tīnas un Tada Rimgailas duets, tajā bija īpaši domāts gan par skatuves tērpiem, gan priekšnesumu, Lietuvas Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē cieta sakāvi. No 12 dalībniekiem tikai sešiem bija lemts turpināt cīņu par iespēju Lietuvu pārstāvēt uz starptautiskās Eirovīzijas skatuves, kas šogad noritēs Ukrainā. Ne skatītāju, ne žūrijas balsojums nebija labvēlīgs Samantai un viņas skatuves partnerim. Par savu uzstāšanos Lietuvas Eirovīzijas nacionālā konkursa atlasē Samanta gan nebēdā. «Sākumā nemaz nebija tāda doma startēt Eirovīzijā. Producenti mums piedāvāja ierakstīt šo dziesmu lietuviešu valodā un tad arī ierosināja ar to piedalīties Eirovīzijā. Mums šoreiz nebija īpaša mērķa, lai mēs nokļūtu Eirovīzijā. Protams, bija liels prieks, ka šo dziesmu iekļāva starp kandidējošajām dziesmām, bet es neloloju nekādas cerības un ilūzijas. Tā mums ar Tadu bija lieliska iespēja vēlreiz par sevi atgādināt klausītājiem. Pēc šova devāmies koncerttūrē pa Lietuvu. Vasarā bija 20 koncerti, un arī šobrīd tie notiek. Kamēr cilvēkiem patīk un esam gaidīti un mīlēti, tikmēr prieks. Kā būs tālāk, tad jau redzēsim. Man ir vēl viens pārsteigums sagatavots. Jau februārī prezentēšu savu jaunāko duetu ar lietuviešu dziedātāju Amberlife. Mums jau ir ierakstīta dziesma un nofilmēts videoklips. Var teikt, ka beidzamā gada laikā vairāk dzīvoju Lietuvā nekā Latvijā.

Lielos dziesmu konkursos paliek aiz strīpas

Arī 2013. gadā, kad norisinājās Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases fināls, kurā Samanta tik emocionāli aizkustinoši nodziedāja dziesmu «I Need a Hero», ka nebija šaubu, viņa būs tā, kas Latvijas vārdu nesīs Eiropā, tā vis nenotika. Togad uz Zviedriju aizbrauca grupa «PeR», bet Samanta palika otrajā vietā. 2014. gadā Samanta Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases finālā ar dziesmu «Stay» palika trešajā vietā. Pērn Samanta ar divām dziesmām piedalījās Eirovīzijas atlasē «Supernova». Pirmā dziesma neguva žūrijas un skatītāju atzinību, tādēļ neiekļuva finālā, taču no iespējas sacensību turpināt ar otro dziesmu Samanta negaidot atteicās, atzīstot, ka viņas dziesma nebūt nav labākā, lai par to balsotu.

Pērnajā rudenī Sočos Samanta Tīna pārstāvēja Latviju jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2016», taču dalību šajā konkursā noslēdza ar 12. vietu.

Kāpēc Samanta Tīna, kas allaž ir tik eleganti un pārdomāti izvēlējusies skatuves apģērbu, strādājusi nopietni pie priekšnesuma, lai uz skatuves izstāstītu dziesmas stāstu, paliek zaudētājos un nekad nevinnē?

Un kā būs šogad - vai Samanta piedalīsies Latvijas Eirovīzijas «Supernovas» atlasē? Pielikt treknu punktu konkursiem viņa vēl negrasās. «Ja būs īstā dziesma un es jutīšu, tad piedalīšos. Ķeksīša pēc gan vairs nepiedalīšos,» viņa paskaidro.

Veiksmes talismans - Raimonds Pauls

Aizvadītajā gadā Samanta arī uzsāka sadarbību ar Maestro Raimondu Paulu un pat gandrīz saplūcās ar Agnesi Rakovsku par Maestro dziesmu. Taču Tīnai šī dziesma par liktenīgo sievieti «Kāds trakais mani uzgleznos» ir nesusi beidzot veiksmi, jo viņa pirmo reizi savas karjeras laikā ir iekļuvusi Latvijas radio 2 roka un popa dziesmu aptaujas «Muzikālā banka 2016» finālā. «Jā, es visu laiku nebiju tikusi uz «Muzikālo banku», vienmēr bija kaut kā pietrūcis, lai iekļūtu finālā,» viņa atzīst.

«Maestro jau man te zvana un vaicā, vai nav paredzēta atkal kāda publiska meņģēšanās, jo viņam paliekot garlaicīgi. Maestro, lai sabiezinātu krāsas, pat ierosināja ierakstīt kādu dziesmu duetā ar Agnesi,» stāsta Tīna.

***

Astroloģe prognozē: «Ar laiku izdosies pārkāpt šos griestus.»

Kas apsēdis Samantu Tīnu, un kāpēc viņa konkursos nekad neierindojas līderpozīcijās? Vērsāmies pie sertificētas astroloģes Gunas Kārkliņas, kas sastādīja Samantas Tīnas astroloģisko CV.

«Dziedātājas Samantas Tīnas astroloģiskā karte rāda, ka cilvēkam ir daudz enerģijas, spēja darboties, doties uz priekšu, vēlme būt pirmajam, sasniegt un iekarot. Horoskopā atbilstoši planētu novietojumam ir daudz Uguns stihijas, kura saka: ej, izdari, paņem savu! Tāpat ir arī gana daudz Zemes stihijas, kas piešķir praktiskumu un spēju reāli stāvēt abām kājām uz zemes. Samantai piemīt laba gaume un stila izjūta.

Taču negatīvais moments, kas droši vien sabremzē panākumu iespējas, saistās ar Saturna novietojumu kartē. Šī planēta labās kombinācijās piešķir stabilitāti, formu, dod darba augļus. Ja Saturns ir negants, tas uzliek rāmjus, ierobežo. Samantas kartē ir šādas kombinācijas. Taču neviena astroloģiskā karte nav spriedums uz mūžu. Cilvēkam vienmēr dotas iespējas strādāt ar savām šaubām, pārvarēt nedrošību vai paša uzliktās robežas. Ņemot vērā mākslinieces prāta un enerģijas potenciālu, domāju, viņai ar laiku izdosies pārkāpt šos griestus.