Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKĒJOŠI: Pašvaldība ģimenei liek dzīvot antisanitāros apstākļos

© ekrānšāviņš no video/ Panorāma

Kāda jauna ģimene, kurā aug divi bērni, ir sašutusi par Jūrmalas pašvaldības ierādīto dzīvesvietu. Tajā valda nekārtība un antisanitāri apstākļi, lai gan šī dzīvojamā platība atbilstoši likumam ir atzīta kā dzīvošanai derīga, vēsta raidījums "Panorāma".

Aigara un Natālijas ģimenē aug divus un deviņus gadus veci bērni. Ģimene bija priecīga, kad no pašvaldības saņēma ziņu par to, ka ir pienākusi viņu kārta rindā uz pašvaldības dzīvokli. Tomēr viņu prieks pagaisa brīdī, kad viņi ieraudzīja, kādos apstākļos viņiem liek dzīvot. Pašvaldības piedāvātajā mājā katrai ģimenei ir tikai viena istaba. Pārējās telpas, piemēram tualete un virtuve ir kopīgā lietošanā.

Situācija koplietošanas telpās ir šausminoša - visapkārt valda netīrība, uz grīdas atrodas suņu fekālijas, tualete pārplūdusi un ir nepatīkama smaka. Arī virtuvē ir tikai viena izlietne ar auksto ūdeni. Tieši šo antisanitāro apstākļu dēļ, ģimene no šīs dzīvesvietas atteiksies un gaidīs alternatīvus piedāvājumus no pašvaldības.

Jūrmalas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāja Guna Voitkāne pauž nožēlu par to, ka šī ģimene neapskatīja viņiem paredzēto istabu, jo tā esot nesen kā izremontēta. Voitkāne arī vēsta: ''Atbilstoši likumam šai personai ir piedāvāta nodrošināta dzīvojamā telpa, kur viņa ilglaicīgi var patverties un kur viņa var izvietot sadzīves priekšmetus.'' Vaicāta par šausminošajā stāvoklī esošajām koplietojamajām telpām pašvaldības pārstāve atzīst, ka par to, kādā stāvoklī ir koplietošanas telpas, atbildīgi paši īrnieki.

Likumā teikts, ka pašvaldībai ir jāpiedāvā vismaz trīs dažādas dzīvesvietas, tāpēc Aigara ģimene vēl gaidīs citus piedāvājumus un cerēs uz labākiem apstākļiem tajos.