Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

No LNOB ēkas fasādes krīt ķieģeļi; KM norāda, ka tas ir Rīgas domes īpašums

© Facebook/ Zigmārs Liepiņš

Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš sociālajā medijā Facebook ievietojis satraucošu informāciju par to, ka no operas nama krīt nost apmetums un ķieģeļi, bet atbildīgās varasiestādes par no neliekas ne zinis.

Liepiņš raksta:

"Sociālie tīkli ir vienīgā vieta, kur pateiktais var atrast dzirdīgo. Pirms dažām dienām no Latvijas Nacionālās operas ēkas ( "mūsu Baltais nams") sāka krist nost ķieģeļu, apmetuma gabali (nevienam netrāpija!). Vieta tika nofotogrāfēta un apvilkta ar zaļo sietu, lai nebirst lejā vēl. Skats baiss! Baltais nams drīz būs Zaļais nams, ietīts kamuflāžā. Nosūtīju fotogrāfijas Kultūras ministrijai (LNOB kapitāldaļu turētājai) t.sk.Dacei Melbārdei un Rīgas domei (Latvijas Nacionālās operas ēkas īpašniecei) t.sk.Nilam Uškovam un Andrim Amerikam. Līdz šim neviens nav turējis par vajadzīgu pat painteresēties kas? kā? ko darīsim? u.t.t. Klusums!

KM savā mājas lapā http://medijiem.lv100.lv/programma/ kaut ko stāsta par GALVENĀM PALIEKOŠĀM VĒRTĪBĀM no 100gades svinībām t.sk. nodaļā INFRASTRUKTŪRA UN KULTŪRVIDE pirmā pozīcija ir atjaunotas vēsturiskas un simboliskas ēkas. Vai LNO ir vēsturiska un simboliska? Būtu interesanti uzzināt valdnieku viedokli. "

Kā aģentūrai LETA pavēstīja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, LNOB ēka ir Rīgas domes īpašums, turklāt no 2016.gada LNOB darbības nodrošināšanai ēkā ik gadu tiek piešķirts papildu valsts budžeta finansējums 286 598 eiro apmērā nomas maksas segšanai.

Pēc Kokales paustā, kopš 2016.gada nomas maksa LNOB ir paaugstinājusies, un nomas maksas paaugstinājumu Rīgas dome pamato ar vajadzību veikt ieguldījumus LNOB ēkas remontdarbos. "Ja situācija kļūs kritiska un Rīgas dome risinājumus ēkas vizuālo defektu novēršanai nevarēs rast, nāksies vērtēt, vai radošajiem procesiem paredzēto finansējumu nenovirzīt LNOB ēkas labošanai, jo KM rīcībā citu resursu nav," atzīmēja Kokale.