Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Vīrietim no konta pazūd nauda; banka atsakās to atmaksāt

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

No kāda uzņēmēja bankas konta pirms 12 gadiem negodīgā ceļā tika izņemti 14 500 eiro. Banka apgalvo, ka zaudēto naudas summu vīrietim neatmaksās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirms aptuveni 12 gadiem tirdzniecības centra "Mols" "Swedbank" filiālē kāds 23 gadus vecs vīrietis, uzrādot viltotu autovadītāja apliecību, ieguva sveša konta kodu kalkulatoru. Ļaundaris uzreiz pēc kodu kalkulatora saņemšanas no uzņēmēja konta uz savu kontu pārskaitīja 9600 latus (14500 eiro).

Uzņēmējs nekavējoties vērsās bankā un norādīja, ka bankas darbinieki tika apmuļķoti un ka no viņa konta pazudusi liela naudas summa. Bankas pārstāvis atbildējis, ka kompensācija netiks sniegta un ir jāvēršas policijā, lai ļaundari notvertu. Uzņēmējs tā arī darījis.

Policijai ļaundari izdevās notvert vien pēc vairākiem gadiem. Vēlāk vīrietis atzinās noziegumā un tiesa viņam piemēroja 3 gadu nosacītu cietumsodu, ar noteikumu, ka visa nauda tiks atmaksāta. Savukārt uzņēmējs Renārs pauž: "Līdz šim esmu saņēmis aptuveni 2 500 eiro. Tiesu izpildītājs konstatējis, ka no šī vīrieša neko nevar piedzīt, viņam nekā nav. Uzskatu, ka naudu uzticēju bankai, kuras darbinieka dēļ mana nauda tur vairs nav. Bankai būtu pienākums man šo naudu atmaksāt."

"Swedbank" bankas pārstāve Kristīne Jakubovska pauž, ka vainīgais šajā nodarījumā ir atrasts un no viņa tiek piedzīta vīrietim nozagta nauda. Jakubovska arī pauž: "Saredzot savu atbildību, esam atvērti sarunu turpināšanai par to, kāda būtu samērīgā summa, ko mēs (“Swedbank”) brīvprātīgi varētu samaksāt."