Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Bērnu ārste Ogrē apkrāpj savus klientus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Vairākas bērnu mammas ir sašutušas par kādas Ogres bērnu ārstes negodīgo rīcību. Latvijā bērni ar likumu ir atbrīvoti no maksas par daktera apmeklējumu, tomēr šī ārste šo likumu ignorē, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Viena no māmiņām vēsta, ka par bērna vizīti pie ārsta tiek prasīta 30 centu liela samaksa. Sieviete apgalvo, ka šāda ārstes rīcība notiekot jau vairākus gadus. Arī citi vecāki apgalvo to pašu. Savukārt par ārsta zīmi, lai bērns varētu doties uz nometni, tika prasīti 2 eiro. Turklāt minētajā ārstu praksē strādā divas ārstes, tomēr samaksu par vizīti prasa tikai viena.

Jautājot, kāpēc vecākiem ir jāmaksā, ārste atbild, ka visi no vecākiem gūtie ienākumi tiek ieguldīti saimniecības preču iegādei, piemēram, tualetes papīram, un citiem higiēnas līdzekļiem. Turklāt vecākiem čeki par šiem maksājumiem netiek sniegti. Tomēr vecāki apgalvo, ka uz vairākiem ārstu pieņemšanas kabinetiem poliklīnikā ir tikai viena tualete, un pie citiem ārstiem par to maksāt nevajag.

Nacionālais veselības dienests skaidro, ka kad ārsts slēdz līgumu ar valsti, ārsti iesniedz arī finansējuma aprēķinus. Naudas summās, kuras valsts maksā, ir iekļauts finansējums saimnieciskajai darbībai. Dienesta pārstāve Evija Štālberga skaidro, ka, ja tomēr kaut kāda maksa tiek prasīta, pie sienas jābūt visiem pieejamam cenrādim.