Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

ŠAUSMINOŠI: Skolotājs Džūkstē iekausta bērnus

© Andrius Ufartas, F64 Photo Agency

Džūkstes pamatskolas audzēkņu vecāki ir sacēluši trauksmi, jo sporta un mājturības skolotājs pret nepaklausīgiem skolēniem izmanto vardarbīgas metodes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tiek vēstīts, ka sporta un mājturības skolotājs šādi izturas jau ilgstoši. Kāds pamatskolas 9.klases skolnieks stāsta, ka pirms kāda laika neieradās uz sporta stundu, tomēr skolotājs pamanīja, kā puisis ar draugiem stundas laikā stāv autobusa pieturā un nolēma viņu pārmācīt. Skolēns stāsta, ka skolotājs esot iesitis viņam pa žokli un vēlāk lauzis roku.

Skolas vadība ir pārsteigta par šādu sūdzību, jo savulaik skolotājs pat ir ticis atzīts par labāko pedagogu skolas un rajona mērogā. Pamatskolas direktore Inga Riezniece apgalvo, ka roku palaišana pret skolnieku nav pieļaujama, bet viņa iepriekš par šādu incidentu nav zinājusi.

Arī citi Džūkstes iedzīvotāji un skolēni stāsta, ka skolotājs izturas vardarbīgi un ''palaiž rokas''.

Incidentā iesaistītais skolotājs skaidro, ka zēnam palūdzis, lai nāk uz stundu, jo skolotājs stundas laikā atbild par skolēna drošību. Puisis esot atbildējis, ka brauks mājās. Skolotājs esot paņēmis puisi aiz rokas un vilcis atpakaļ uz stundu. Tomēr atzīst, ka kādreiz ir iedunkājis skolēnu ar florbola nūju, jo viņš neklausīja.