Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Parādnieks kļuvis par sestā bērna tēvu, ir arī jauna sirdsdraudzene

© Aculiecinieka foto

Pavisam nesen Saeimas deputāts Imants Parādnieks (48) kļuva par sestā bērna tēvu. Taču drīz vien pēc skaistā dzīves notikuma kādā vēlā vakara stundā politiķis vienatnē bija devies baudīt mākslu un konjaku, jauno sievieti un mazuli atstājot mājās.

Jau izsenis politiķis ir slavens ar divsievību, par ko izpelnījies ne tos glaimojošākos komentārus. Ar abām sāncensēm reiz pat apmeklējis saviesīgus pasākumus. Attiecībās ar dzīvesbiedri Dinu Parādniekam ir četri bērni - Hārdijs, Anete, Imants un Rihards, bet ar citu sievieti Janu abiem ir kopīgs dēls Helvis.

Pērnā gada sākumā Imants Parādnieks ar savu ilggadējo dzīvesbiedri Dinu sniedza atklātu interviju par abu attiecībām žurnālam «Ieva». Tobrīd viņš taisnojās, ka divsievības periods viņa dzīvē ir noslēdzies. Tiesa gan, Dina atzina, ka visādi var gadīties. Viņa pieļāva, ka vīram var iepatikties cita sieviete un viņa nespēs konkurēt ar jaunību. Izteiktie vārdi piepildījās, un tā arī notika. Pērnā gada rudenī politikas kuluāros sāka trīt mēles, ka Parādniekam ir jauna sirdsdraudzene - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību departamenta vecākā eksperte Lita Trakina. »Vakara Ziņas« tobrīd sazinājās ar Imantu Parādnieku, lai noskaidrotu, vai viņš pametis sievu Dinu un atradis sev trešo sievu. Deputāts kategoriski noliedza runas par jaunu mīlas romānu. Taču atzina - ja kaut kas tāds notiktu, tad arī visi par to uzzinātu. Meliem ir īsas kājas. Jau šā gada rudenī pasaulē nāca jaunā pāra kopīgais mazulis - dēls Reinards. Nesen pēc garās darba nedēļas Parādnieks viens pats ieradās uz kādu ekskluzīvu alkoholiskā dzēriena prezentācijas pasākumu. Taujāts, kā tad tā - atstājis mājās tikko dzimušu bērnu un māmiņu vienus un pats izklaidējas, Saeimas deputāts tikai smaidīja un norādīja, ka nevēlas, lai rakstām par to. Vaicāts, kurš tad pieskata jaundzimušo, Parādnieks lakoniski noteica, ka mazo jau nolicis gulēt, un centās sarunāt, lai par to nerakstām un necitējam viņa paustos komentārus. Vaicājot, kā garšo konjaks, deputāts atzina, ka priekšroku dod kvalitatīvam sarkanvīnam, bet reizēm atļaujas iemalkot arī konjaku. Sarunas noslēgumā Saeimas deputāts vēl noslēpumaini piebilda, ka tagad viņa dzīvē sācies jauns posms.

*

Parādniekam pūrā parādi un vecs mocis

Daudzbērnu tēvs Parādnieks, lai arī nav nekāds bagātnieks, nav arī tik pliks un nabags, lai nespētu uzturēt trīs sievas un pabarot un apģērbt sešus bērnus. Par darbu Saeimā vien Parādnieks pagājušajā gadā nopelnījis gandrīz 40 000 eiro. Vēl 10 000 eiro ienesusi saimnieciskā darbība - Parādniekam pieder Bērnu radošais centrs «Pūcīte». 3000 eiro Parādnieks glabājis «zeķē» jeb skaidrā naudā, bet bankā spējis uzkrāt mazāk nekā 5000 eiro, kas caurmērā ir mazāk nekā citi politiķi un amatpersonas no savām lielajām algām, par ko nav jābrīnās, jo Parādniekam tomēr jāuztur nu jau trīs ģimenes. Vērotāji arī pamanījuši, ka politiķis mīl labu dzīvi, sev neliedz pasēdēšanu bāros un kaļot plānus par jauna «Mercedes Benz» markas auto iegādi. Pagaidām gan Parādnieks deklarējis vien 10 gadus vecu motociklu «Suzuki VS 800». Tomēr Parādnieka naudas maku un patiesās finanšu iespējas klāj bieza migla. No vienas puses, viņš deklarējis astronomiskas 767 377 eiro lielas parādsaistības. No otras puses, viņš deklarējis trīs aizdevumus kopumā par 390 926 eiro. Tātad, ja dieviņš stāvēs klāt, Parādnieks no saviem parādniekiem var atgūt ievērojamu naudas summu, kas segtu vismaz pusi no viņa parādsaistībām. Nav spīdoši skaitļi 48 gadus vecam deputātam, kurš, kā par brīnumu, spēj noturēt gan pirmo sievu, gan savaldzināt nu jau vismaz trešo jauno sievieti, kas viņam ārpus oficiālās laulības dāvājusi kārtējo bērnu.